Hjelmseth lengter etter VM-revansj mot England

Ingrid Hjelmseth har ikke glemt det bitre VM-tapet mot England for fire år siden, da norsk seier ville gitt OL-plass og sjanse til å nå veldig langt i VM. Torsdag er hun ute etter revansj. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Ingrid Hjelmseth har ikke glemt det bitre VM-tapet mot England for fire år siden, da norsk seier ville gitt OL-plass og sjanse til å nå veldig langt i VM. Torsdag er hun ute etter revansj. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges fotballkvinner har grundig revansjert EM-fiaskoen for to år siden og har gjort sin beste VM-innsats på 12 år, men én ting gjenstår: Revansj mot England.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har allerede snakket litt om det, at det ville vært gøy å revansjere tapet for dem i forrige VM. Det var utrolig bittert da det skjedde, for det var en kamp vi ledet og følte at vi hadde kontroll på, og så fikk vi to dumme mål mot oss, sier Ingrid Hjelmseth til NTB om åttedelsfinalen i 2015.

Etter å ha vendt 0-1 til 2-1 mot et norsk lag som lenge dominerte stort, halte England ut tiden inntil Norge var utslått av et VM-sluttspill som kunne blitt det helt store for de norske spillerne.

Torsdag er England motstander i VM-kvartfinalen i Le Havre, og for dem som var med for fire år siden, vekkes minnet om en skuffelse som gnager ennå. De siste minuttene skjermet England ballen ved hjørneflagget.

– Vi følte at det gikk bort 15 minutter på innkast mot slutten, så jeg tror det er mange her som er revansjlystne. Chelsea-spillerne våre kjenner jo en del av de engelske godt, og det er litt ekstra gøy å ta knekken på dem man kjenner, sier Hjelmseth.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange av de samme

Hun voktet målet også i Ottawa for fire år siden, da Norge med seier ville møtt vertslandet Canada i kvartfinale foran 54.000 tilskuere i Vancouver. Anført av en opplagt Lene Mykjåland dominerte Norge stort inntil England valgte å markere henne ut av kampen. Solveig Gulbrandsen ga Norge ledelsen, men midtstopper Steph Houghton utlignet på et hjørnespark før høyreback Lucy Bronze fikk drømmetreff i returrommet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åtte av de norske spillerne som var på banen den dagen er i Norges VM-tropp i Frankrike. Ved siden av Hjelmseth gjelder det Maren Mjelde, Ingrid Moe Wold, Kristine Minde, Isabell Herlovsen, Maria Thorisdottir, Elise Thorsnes og Lisa-Marie Utland.

Ni av britene som spilte i Ottawa er i årets England-tropp, deriblant Houghton og Bronze. Dessuten satt stjernespiss Ellen White og flere andre engelske profiler på benken i 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tapet i Ottawa kostet de norske både medaljesjanse i VM og OL-deltakelse. Matchvinner Bronze og hennes lagvenninner reiste hjem fra Canada med bronse.

God oversikt

Even Pellerud var Norges landslagssjef i 2015, og ingen var mer skuffet enn han var over ikke å få ta med troppen til sin gamle hjemby Vancouver. Som norsk observatør i årets VM har han viktige bidrag å gi i jakten på revansj.

– Vi har ganske god oversikt over England. Det er et av de få lagene hele det sportslige teamet har sett live i VM, ettersom vi så dem mot Japan mens vi var i Nice. Jeg skal jobbe med Even og Alexander (Straus) for å få et detaljert bilde som vi så skal smalne og presentere for spillerne, sier Martin Sjögren til NTB.

– England er en skarp motstander. De er ranket veldig høyt, men vi har allerede vist at vi kan være på høyde med og bedre enn motstandere ranket høyere enn oss. Vi har tatt mange steg, og vi skal kjempe med nebb og klør for å komme oss videre, sier Hjelmseth.