Årets første tap for Aalesund

Lars Bohinen og hans Aalesund tapte sesongens første seriekamp søndag mot Raufoss. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Aalesund kom rett fra en knusende 4-0-seier i cupen over Molde og hadde ikke tapt så langt i årets 1. divisjon. Så viste Raufoss muskler og snudde 0-1 til 2-1.

1-2-tapet borte for Raufoss søndag var Aalesunds første tap i årets 1. divisjon.

Torbjørn Agdestein satte inn åpningsmålet for de oransje gjestene, men Oskar Løken utlignet fem minutter før pause. Deretter satte Ikshan Fandi inn vinnermålet på tampen av oppgjøret og sørget for en meget sterk 2-1-seier til Raufoss.

Seieren gjør at totningene sniker seg opp i ryggen på KFUM Oslo på tredjeplass på tabellen. Aalesund leder fortsatt med 29 poeng, mens Sandefjord ligger to poeng bak. Så følger KFUM Oslo med 23, Raufoss med 22 og Kongsvinger med 21.

KFUM Oslo hadde få problemer med å ta av seg HamKam på hjemmebane søndag. 2-0-seieren etter mål av Moses Mawa og Olav Øby gjør at overraskelseslaget kun ligger seks poeng bak serieleder Aalesund.

Det var det nok få som hadde sett for seg før serieåpningen, og spesielt etter de tre første rundene, der det nyopprykkede laget sto med ett fattig poeng. På de siste ni kampene har imidlertid Oslo-klubben tatt 22 av totalt 27 poeng, hvilket gjør at laget nå ligger på 3.-plass i 1. divisjon.

I Sogndal var det Sigurd Haugen-show søndag. Spissen ga seg ikke før han hadde scoret hele tre mål mot Skeid i 4-2-seieren. Sogndal er nummer åtte på tabellen.