Glimt hedret avdøde Arild Berg med seier

Bodø/Glimt var klart best i Stavanger søndag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix.
Bodø/Glimt var klart best i Stavanger søndag. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Patrick Berg var med og hedret sin avdøde onkel Arild Berg med tidvis storspill da Bodø/Glimt slo Viking 4-3 i Eliteserien i fotball søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før kampen ble det holdt ett minutts applaus for å minnes Arild Berg. Han gikk bort lørdag, 43 år gammel.

Bodø/Glimt spilte med sørgebånd søndag for å markere bortgangen til den yngste av Berg-brødrene Ørjan, Runar og Arild, alle sønner av legenden Harald «Dutte» Berg.

Arild Berg spilte 110 kamper for Glimt i perioden 1993 til 2000.

4-3-seieren gjorde godt etter noen tunge timer etter det triste dødsfallet. For Bergs nevø Patrick ble kampen naturlig nok ekstra emosjonell.

– Underveis i kampen, så er det en vanlig kamp. Da går det for så vidt greit. Så ble det emosjonelt og sterkt etter kampen. Det er ikke noen tvil om det, sa Berg til TV 2.

Han tok til årene da Glimt-fansen hyllet ham etter kampslutt.

– Det er et stort tap for hele familien. Det er trist, men heldigvis står vi sammen i det her. Og vi skal hjelpe hverandre gjennom det. Det skal bli godt å komme hjem til Bodø, for jeg har faktisk ikke sett eller snakket så mye med familien siden jeg fikk beskjeden, sa 21-åringen om onkelens bortgang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sterke følelser

Heller ikke lagkameratene var uberørt av følelsene som utspilte seg i Stavanger.

– Først og fremst er det Patrick som er mest påvirket. Vår rolle var å gi det han trengte og passe på at han hadde det OK forholdene tatt i betraktning. Fotballen blir liten i en slik sammenheng, men kan vi gi noen en liten glede ved å vinne, så har vi i hvert fall gjort lite grann, sa Ulrik Saltnes til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alt slikt påvirker. Vi sa før kampen i dag at vi skulle gjøre vårt beste for Berg-familien og hele Glimt. Dette var den beste måten vi kunne hedre dem på, sa Geir André Herrem

Glimt-trener Kjetil Knutsen sier at alle i klubben mottok lørdagens budskap med sorg.

– Dette har preget klubben og hele byen. Det er en stor personlighet som er gått bort. Selvsagt har det preget oss, vi er bare mennesker. Det setter en ekstra spiss på det hele at vi klarte å vinne i dag. Dette var den beste måte å hedre Arild Bergs minne på, sa Knutsen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Doblet

På banen var det ingen tvil om at det var de gule fra nord som ville mest fra start søndag.

– Vi kjørte over Viking så lenge vi hadde fokus på prestasjon. Vi slapp inn mål da vi ble nonchalante. Det var vår egen skyld at vi ikke scoret mer, sa Glimts Ulrik Saltnes.

18 minutter var spilt da Bodø/Glimt tok ledelsen. En corner av Amor Layouni endte etter hvert opp hos Fredrik André Bjørkan som fikk pirket ballen over streken fra kort hold.

Ni minutter senere gikk Glimt opp i 2-0, og denne gangen var det Geir André Herrem sin tur. Det var den tidligere Bryne-spillerens fjerde for sesongen. Igjen var det en enkel scoring fra kort hold.

Viking reduserte til 1-2 i det 37. minutt. Kristian Thorstvedt scoret på et flott langskudd med venstrebeinet fra drøyt 20 meters hold. 20-åringen dro av Ulrik Saltnes før han sendte i vei markkryperen til sin sjette scoring for sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Befestet

Amor Layouni scoret så sitt sjette for sesongen fem minutter etter pause da Bodø/Glimt gikk opp til 3–1. Svensken mottok en glimrende pasning fra Ulrik Saltnes etter at Thorstvedt mistet ballen i skummel posisjon. Layouni stormet mot mål og avsluttet sikkert bak Viking-keeper Iven Austbø.

Innbytter Philip Zinckernagel la på til 4-1 med drøyt 20 minutter igjen å spille, men bare minuttet senere reduserte Viking til 2-4 ved Usman Sani Hassan Sale.

Og mot slutten presset Viking sterkt på hjemmebane. Runar Hove reduserte til 3-4 på overtid, men da var det for sent. Tiden ble for knapp til flere mål.

Bodø/Glimt står med serien 3-1-1 på bortebane så langt i sesongen, og med 23 poeng er laget oppe på 3.-plass på tabellen. Glimt har ikke hatt noe godt tak på Viking i de siste årene, og søndagens seier var den første mot rogalendingene siden 2014. Det hører med at lagene ikke har spilt i samme divisjon i de to foregående sesongene.

Viking er på 7.-plass på tabellen med 17 poeng.