Deila etter poeng mot Sarpsborg: – Vi ønsker å fremstå enda bedre enn dette

Ronny Deila og hans Vålerenga sliter om dagen. Søndag ble det 1-1 mot Sarpsborg. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vålerenga har kun tatt ett poeng i eliteserien i fotball etter 2-0-seieren over Strømsgodset 16. mai. Det kom i søndagens 1-1-oppgjør mot Sarpsborg.

Etter møtet med Godset tapte Oslo-klubben først 0-3 for Lillestrøm hjemme. Deretter ble det 0-3 for Rosenborg på Lerkendal. Onsdag røk så Ronny Deilas menn 3-5 for Bærum i cupen, og søndag ble det bare ett poeng hjemme mot Sarpsborg.

– Vi ville ha tre poeng, men jeg synes det ble en 1-1-kamp. Det er to lag som er opptatt av å holde nullen. Vi ønsker å fremstå enda bedre enn dette, men jeg er stolt av gutta, sa Ronny Deila til Eurosport etter kampen.

Vålerenga på fjerdeplass

Dermed mister Vålerenga kontakten med lagene i teten etter en meget god serieåpning. Oslo-laget ligger på fjerdeplass, men har en og to flere kamper spilt enn de fleste lagene rundt seg på tabellen før helgens serierunden avsluttes søndag kveld.

– Dette er et steg i riktig retning, og vi skal bygge derfra. Det er ny kamp til helga, hvor vi må ha samme innstilling. Vi må få frem enda mer spilleglede, litt mer selvtillit, litt mer lekenhet, sa Deila.

Søndag var det ikke all verden som skjedde foran glisne tribuner i Oslo. Chidera Ejuke kunne sendt hjemmelaget i føringen etter bare tre minutter, men avslutningen fra drøye åtte meter gikk i stolpen og ut.

Så var gjestene farlig frempå og tok ledelsen etter 19 minutter. Jørgen Strand Larsen slo inn i feltet og fant en signalgul medspiller i Lars Jørgen Salvesen. Han bredsidet ballen i mål fra drøye fem meter.

– Fornøyd med poeng

Bård Finne sørget for balanse i regnskapet med sin andre scoring for sesongen kvarteret senere. Etter klabb og bab i feltet banket Finne inn utligningen fra sju meter etter to enorme redninger fra Aleksandr Vasjutin i Sarpsborg-målet like før.

I andre omgang hadde Vålerengas venstreback Sam Adekugbe den største muligheten etter 56 minutter, men avslutningen fra sju meter gikk mirakuløst utenfor. Ellers var den andre omgangen svært tam. Dermed endte det 1-1.

– Vi får nøye oss med poengdeling i dag. Vi er fornøyde med å ta med oss poeng herfra. Det er en jevn kamp, ikke en all verdens kamp fra noen av lagene. Det er vel egentlig ingen som fortjener å få tre poeng her i dag, oppsummerte Sarpsborg-trener Geir Bakke.