Ringen gjør de norske VM-spillerne sterkere

Norges spillere i ring etter straffeseieren mot Australia. Det Martin Sjögren sa i ringen før straffesparkkonkurransen trekkes fram som en av grunnene til at det gikk så bra. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Norges spillere i ring etter straffeseieren mot Australia. Det Martin Sjögren sa i ringen før straffesparkkonkurransen trekkes fram som en av grunnene til at det gikk så bra. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle Norges VM-spillere må være forberedt på å si noe når troppen samles i ring før hver trening. Det Martin Sjögren sa lørdag kan ha løftet laget videre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var utrolig bra det Martin gjorde i ringen før vi gikk ut til straffesparkkonkurransen. Han sa at uansett hva som skjer så har vi gjort en fantastisk jobb og at han var superstolt av oss, at vi vinner sammen og om det ikke skulle gå så bra så taper vi sammen også. Da tror jeg alle bare slapp ned skuldrene, sa Caroline Graham Hansen etter kampen.

Sjögren understreket at ingen ville bli syndebukk uansett hva som skjedde, og at alle var sammen om utfallet.

– I en sånn situasjon synes jeg det er mitt ansvar å gå fram og si noe. Under kamp er det vanskelig å nå fram med beskjeder og påvirke spillerne. Selv om det var langt fra fullsatt var det høyt lydnivå, men i ringen var det stille nok til å si noe. Da tok jeg det som min oppgave å finne noen velvalgte ord, sa Sjögren til NTB før laget reiste videre til kvartfinale.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Perfekt

Spillerne kunne knapt utført straffesparkkonkurransen mer perfekt, og Norge slo Australia 4-1 etter 1-1 i selve kampen.

De norske samles i ring før hver trening, og alltid må en spiller si noe eller finne på noe.

– Alle takler det veldig fint. Vi prøver å piffe hverandre opp for å få best mulig kvalitet på økta og få opp energinivået. Det er artig, sa Guro Reiten da NTB spurte henne om det tidligere i VM.

Lørdag var energinivået hennes slik at avisen L'Equipe i sitt referat sammenlignet henne med Kylian Mbappé.

Sittelek

– Noen drar en vits, noen sier noen snille ord, det er fritt fram. Maria (Thorisdottir) hadde en sånn sittelek. Det er mye bra, sa Reiten.

Tradisjonen med å samle spillerne i ring før trening og la en av dem si noe ble innført på landslaget for menn da Lars Lagerbäck ble landslagssjef. Sjögren har fulgt landsmannens eksempel og hatt godt utbytte av det.

– Ringen har vært med oss hele dette året. Det er en måte å samle alle på og få noen ord som igjen bygger på samhørigheten som er så viktig i denne gruppa, sier han.