Suveren seier til Skarstein i Polen

Birgit Skarstein foran VM i Bulgaria sist sommer. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.
Birgit Skarstein foran VM i Bulgaria sist sommer. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Birgit Skarstein (30) var utilnærmelig i singlesculler i verdenscupen i pararoing i polske Poznan søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun hadde full kontroll på feltet og rodde inn til 12.09,56 minutter og var 18,26 sekunder foran Ukrainas Anna Sjermet på 2.-plass. Franske Nathalia Benoit ble nummer tre. Hun var 3,40 sekunder bak 2.-plassen.

De tre beste båtene var i særklasse raskest. Sylvia Pille-Steppat (Tyskland), Anila Hoxha (Italia) og Hallie Smith (Frankrike) havnet alle et godt stykke bak.

– Det var tøffe forhold og urolig vann i starten, og det var nesten som å ro i åpent hav. Vinden kom fra venstre, og jeg måtte konsentrere meg om å holde båten rett på de første 300 meterne. Midtveis fikk jeg bedre drag på det, og på de siste 500 meterne handlet det om å holde farten oppe og holde Ukraina og Polen bak meg. Det føles stort å vinne, sa Skarstein til nettstedet worldrowing.

Kjetil Borch i singelsculler var den andre nordmannen i aksjon i A-finalene søndag. Han endte på 6.- og sisteplass med 7.27,31. Dansken Sverri Nilsen vant med 7.21,96. Bulgarias Pilip Pavukou ble nummer to med 7.24,10, og 7.24,79 holdt til 3.-plass for Cubas Angel Fornier Rodriguez.