Sky Italia: Ajax-stjerne valgte Juventus

Matthijs de Ligt og Cristiano Ronaldo kan bli lagkamerater i Juventus. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix
Matthijs de Ligt og Cristiano Ronaldo kan bli lagkamerater i Juventus. Foto: Martin Meissner / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den italienske fotballstorheten Juventus skal ha vunnet kampen om Ajax-kaptein Matthijs de Ligt (19).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er italienske Sky som lørdag melder at den ettertraktede 19-åringen har tatt beslutningen om hvem han skal spille for neste sesong. Samme kilde hevder at overgangssummen ligger på 62 millioner pund, rundt 670 millioner kroner.

Den nederlandske storavisen De Telegraaf omtaler også Juventus-interessen for de Ligt lørdag. Avisen skriver at Torino-klubben «forfører Ajax-forsvareren med et kontraktstilbud som nærmest er umulig å avslå» og at stjernespiller Cristiano Ronaldo bidrar til sjarmoffensiven.

Forsto ikke

Da Nederland møtte Portugal i nasjonsligafinalen nylig fanget TV-kameraene opp en samtale mellom nettopp de Ligt og Ronaldo etter kampslutt. Da førstnevnte senere fikk spørsmål fra den nederlandske TV-kanalen NOS om Ronaldo ba ham velge Juventus om ny arbeidsgiver, lød svaret:

– Det kan vel være.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Først forsto jeg ham ikke. Jeg var litt sjokkert, så jeg lo. Men jeg sa ingenting, tilføyde Ajax-profilen.

Skulle det stemme at de Ligt har bestemt seg for å fortsette karrieren i Juventus, kan han trolig se fram til en årslønn på mellom 15 og 20 millioner euro. Ifølge NOS skal Torino-klubben ha en femårskontrakt klar.

Tette bånd

Det vil ikke være første gang en Ajax-spiller går den veien. Den tidligere nederlandske storkeeperen Edwin van der Sar spilte blant annet 66 kamper for Juventus mellom 1999 og 2001. Han er nå sportsdirektør i Ajax.

De Ligts agent Mino Raiola skal også ha tette bånd til Juventus, ifølge De Telegraaf.

Den 19-årige midtstopperen har vært et hett objekt i de europeiske storklubbene den siste tiden. Manchester United, Liverpool, Barcelona og Paris Saint-Germain er alle nevnt som mulige nye klubber for ham.

Ifølge De Telegraaf skal det fortsatt ikke være helt utelukket at de Ligt havner i PSG.