Australias trener varsler endringer mot Norge

Australias landslagssjef Ante Milicic sa at han vil ha et lag som spiller med et smil om munnen, og han fikk iallfall Klepp-spiller Tameka Yallop, til å le under fredagens pressekonferanse før VM-kampen mot Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Australias landslagssjef Ante Milicic sa at han vil ha et lag som spiller med et smil om munnen, og han fikk iallfall Klepp-spiller Tameka Yallop, til å le under fredagens pressekonferanse før VM-kampen mot Norge. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Australias landslagssjef Ante Milicic håper å ha 23 kampklare spillere lørdag. Han sier det blir endringer i laget som møter Norge i VMs åttedelsfinale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, det blir endringer. Vi har en hviledag mindre enn Norge, og det blir viktig å få friske bein i laget, spesielt på kantene. Spillerne får vite laget i morgen etter at alle er klarert av den medisinske staben, sa han.

Emily Gielnik og Lisa De Vanna startet på kantene mot Jamaica, men Milicic antydet sterkt at Hayley Raso og Caitlin Foord, som hadde gode innhopp da, får starte lørdag.

Stjernespissen Sam Kerr og fem andre manglet da Australia trente i Nice torsdag, men fredag var alle 23 på treningsfeltet.

– Det er en del stive og støle muskler, men det er normalt, sa Milicic, som møtte til internasjonal pressekonferanse sammen med Klepp-spiller Tameka Yallop.

Hele åtte spillere i Australias tropp har spilt for norske lag, og flere enn halvparten av troppen har spilt i skandinaviske klubber. Yallop tror varmen i Nice kan gagne australierne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De norske er ikke så vant til temperaturene vi plages av i Australia. Vi har nok mer erfaring med hete enn dem, sa hun.

Verdensklasse

Milicic hadde gode ting å si om Norges lag og om Caroline Graham Hansen spesielt.

– Norge er et veldig velorganisert lag med god struktur og mye stabilitet i oppstillingen. De har et variert spill. De kan bygge opp bakfra, men også straffe deg med raske overganger eller på dødball. Det blir annerledes enn våre tre første motstandere, sa han.

Han sa at han ikke vil gjøre noe spesielt for å stoppe Graham Hansen om hun blir klar fra sin ankelskade.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun er en klassespiller, men vi ser på motstanderen som et lag. Det var det samme mot Brasil. Vi endrer ikke spillet vårt basert på verdensklassespillere hos motstanderen. Vi respekterer kvaliteten, men tror på vårt eget spill.

Slik avviste han også et spørsmål om det blir Sam Kerr mot Norge, etter at stjernespissen scoret fire ganger mot Jamaica.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun er en viktig spiller for oss, men i vårt spill er alle 11 involvert både med og uten ball. For å komme langt i turneringen er alle 23 i troppen viktige, sa han.

Sterke meninger

Milicic sa at Martin Sjögrens vurdering av det australske laget, at det er sterkt offensivt, men svakere defensivt, er «fair».

– Jeg har sterke meninger om hvordan fotball skal spilles. Jeg har teknisk gode spillere, og vi vil eie ballen og spille kampen på motstanderens halvdel. Jeg vil ha jenter som spiller med et smil om munnen, sa han.

– Å ha ballen er beste måte å forsvare seg, men i overgangsfasen må vi være smartere enn vi har vært til nå. Likevel kommer vi fortsatt til å være modige i vårt spill.

Han ble spurt om Australia på sitt beste er bedre enn Norge på sitt beste.

– Vi har ikke nådd vårt beste nivå ennå. Jeg håper vi gjør det lørdag, sa han.