Christian Sørum: Fra Kiwi til VM-favoritt

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum er favoritter i sommerens VM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum er favoritter i sommerens VM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

For fire år siden jobbet Christian Sørum på Kiwi og drømte om et liv som sandvolleyballspiller. Nå er han favoritt til å ta VM-gull med makker Anders Mol.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er så vidt halvannet år siden Mol og Sørum tok steget opp i verdenseliten i sandvolleyball. I mai i fjor slo den norske duoen gjennom med andreplass i en firestjernersturnering i Brasil. Etter det har de ikke sett seg tilbake.

Nå reiser de to rundt fra kontinent til kontinent og fra seier til seier. De gode resultatene gir klingende mynt i kassa. Bare på de tre turneringsseirene de siste ukene har det blitt over en halv million kroner.

– Det er helt spesielt å kunne drive med det du elsker, tjene penger og leve av det i tillegg, sier Anders Mol til NTB.

Men før de slo gjennom, var hverdagen en helt annen.

Kiwi

– Jeg har fått masse støtte fra mamma og pappa, de har betalt mange treningsleirer. Jeg jobbet på Kiwi noen ganger i uka og spilte sandvolleyball når jeg kunne. Men dette var likevel drømmen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Og nå har den gått i oppfyllelse.

– Nå trenger jeg ikke tenke på det (jobbe på Kiwi), bare spille sandvolleyball. Vi er privilegerte, sier den tidligere butikkmedarbeideren.

Drømmen om et liv som sandvolleyballspiller har også eksistert siden barndommen hos Sørums makker

– Det er dette jeg også har drømt om å gjøre hele livet. Akkurat nå lever vi i det og vi får nyte det så lenge vi kan. Vi kan holde på til vi blir 40 år, så vi har mange gode år foran oss, sier Mol.

Ny mobil og gadgets

Når bankkontoen vokser seg stor og fet, er det lett for to gutter i starten av 20-årene å spandere på seg dyre og fine ting. Men det har verken blitt ny bil, hytte eller eksklusive klokker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg klinka til med en ny mobiltelefon for ikke lenge siden, sier Sørum og smiler.

Anders Mol ler når han tenker på Sørums gamle mobil.

– Han gikk rundt med telefonen med kabelen i, for den varte ikke fem minutter uten at den måtte lades. Han sto ved siden av en strømkabel uansett hvor han var.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv har han gått til innkjøp av kamerautstyr og en mac.

– Vi lager mange videoer selv når vi er ute og reiser, og jeg synes det er veldig stas, sier Mol.

Er fortsatt Anders og Christian

Etter mange år med hard trening løsnet det for den norske duoen etter andreplassen i Brasil i fjor. Nå er de ranket som nummer en i verden og er favoritter til å ta gullet i sommerens VM.

– Helt sykt, sier Mol om det siste halvannet året.

Sørum nikker og er enig.

– Først og fremst har det gjort masse med selvtilliten. Nå føler vi at vi kan spille mot hvem som helst og at vi kan slå hvem som helst, sier Sørum.

– Har all suksessen gjort noe med dere som personer?

– Jeg føler at vi fortsatt er Anders og Christian. Jeg synes det er utrolig moro at vi har slått gjennom og at alt har gått så bra. Å spille mot verdenseliten, å slå verdenseliten, sier Sørum med stjerner i blikket.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– På en måte er det vanskelig å forstå, jeg synes fortsatt er stas å sette meg ned og spise middag med det som i mitt hode er stjernene. Så det er rart å være en stjerne i gamet selv, men det er utrolig moro, sier Sørum.

Favorittstempel

Nå skal de norske stjernene forsøke å innfri favorittstempelet under VM, der målet selvfølgelig er å ta Norges første VM-medalje i sandvolleyball siden Jan Kvalheim og Bjørn Maaseide ble verdensmestere i 1994. Det er det eneste VM-gullet Norge har i sandvolleyball.

– Jeg vil bli mest skuffet dersom vi gjør et dårlig mesterskap, at presset kommer over oss og at vi ikke klarer å takle det. Men jeg er ikke så veldig redd for at det kommer til å skje. Jeg føler vi er veldig godt forberedt og at vi har et godt team i ryggen, sier Mol.

VM spilles fra 28. juni til 7. juli i Hamburg, Tyskland.