Sarri presentert som Juventus-trener

Maurizio Sarri er Juventus' nye hovedtrener.
Maurizio Sarri er Juventus' nye hovedtrener. Foto: Michael Probst / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Maurizio Sarri ble torsdag presentert som ny Juventus-trener. Det skjer bare sju år etter at han ikke klarte å rykke opp med Sorrento til Serie B i Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Å bli kontaktet av Juventus var en sterk følelse fordi jeg merket at klubben var fast bestemt på å velge meg, sier Sarri på torsdagens pressekonferanse.

Han har hatt en begivenhetsrik trenerkarriere. 60-åringen hadde vært innom 16 klubber på 22 år før han tok over Empoli i 2012. Bare året før klarte han ikke å rykke opp med Serie C-klubben Sorrento.

Likevel fikk han tillit i Empoli, og Sarri fikk klubben opp til Serie A, før han i 2015 ble klar for Napoli. Tre år der førte ham til Chelsea, der han sist sesong vant europaligaen. Han ledet også laget til tredjeplass i ligaen, noe som gir spill i mesterligaen.

Nå er han altså klar for Juventus.

– Det kroner en lang og vanskelig karriere, sier Sarri, som forlot Chelsea etter en sesong fordi han følte han «måtte returnere til Italia».

Sarri har skrevet under på en treårskontrakt med de laget som har vunnet Serie A de siste åtte årene på rad. Likevel har ikke klubben lyktes i mesterligaen, der de har satset stort.

I Torino tar han over en av verdens beste spillergrupper. I spissen er superstjernen Cristiano Ronaldo.

– Jeg har trent mange gode spillere og nå skal jeg håndtere den beste, sier Sarri om portugiseren som scoret 21 mål på 31 Serie A-kamper sist sesong.