WADA har overlevert over 110.000 russiske filer

Prøveglass for A- og B-prøver produsert av det sveitsiske firmaet Berlinger. WADA anbefalte at IOC skulle bruke prøveglass produsert i 2016 under vinterlekene i Sør-Korea, ettersom den nye modellen hadde vist seg sårbar for manipulasjon.
Prøveglass for A- og B-prøver produsert av det sveitsiske firmaet Berlinger. WADA anbefalte at IOC skulle bruke prøveglass produsert i 2016 under vinterlekene i Sør-Korea, ettersom den nye modellen hadde vist seg sårbar for manipulasjon. Foto: Matt Dunham / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens Antidopingbyrå (WADA) har gitt videre mer enn 110.000 datafiler til friidrettens disiplinærkomité. Nye dopingavsløringer kan komme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Filene stammer fra det russiske dopinglaboratoriet i Moskva som WADA fikk adgang til januar etter at WADAs frist overfor russiske myndigheter egentlig gikk ut ved nyttår.

Russland er utestengt av det internasjonale friidrettsforbundet (WA), men i januar fikk WADAs endelig tilgang til Moskva-laboratoriets lokaler. Der ble det gjort beslag av blant annet datafiler og lagrede dopingprøver.

Dermed kan det komme nye dopingavsløringer når disiplinærkomiteen nå skal gå igjennom den store datamengden.

Høyre: – Dopingpolitiet kommer

Russland forsøker å komme tilbake som fullverdig medlem i WA for at landets utøvere kan delta under russiske flagg i VM i Qatar i september og oktober.

Nå kan russiske utøvere, som har vært igjennom omfattende testing og godkjennelse av WA, få delta på friidrettsbanen som uavhengige utøvere.

Dopingekspert: – Ski-VM-skandalen ingen overraskelse

Finsk langrennstrener: – Vi trenger ikke syke nordmenn i denne sporten