– Årets utgave blir ikke det samme uten Chris Froome

Tour de France-direktør Christian Prudhomme snakket onsdag om betydningen av at Chris Froome ikke er med i årets utgave. Han trekker fram lagkamerat Egan Bernal som en spennende utfordrer. (AP Photo/John Leicester)
Tour de France-direktør Christian Prudhomme snakket onsdag om betydningen av at Chris Froome ikke er med i årets utgave. Han trekker fram lagkamerat Egan Bernal som en spennende utfordrer. (AP Photo/John Leicester) Foto: NTB scanpix

Tour de France-direktør Christian Prudhomme mener sykkelfansen kan forvente seg et helt annet ritt med Chris Froome ute og en Geraint Thomas i usikker form.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chris Froome veltet stygt på oppvarmingen før en etappe i Criterium du Dauphine 12. juni. Briten ble operert i åtte timer og kan først være tilbake på sykkelen om et halvt år.

– Tour de France vil ikke bli det samme uten Chris Froome. Han har vært en sentral skikkelse siden 2013, sier rittdirektør Christian Prudhomme til AP.

Vil sette farge på rittet

Lagkamerat i Team Ineos, Geraint Thomas, var også ute for en ulykke i Tour de Suisse. Det er imidlertid ventet at fjorårsvinneren skal rekke Tour-starten i Brussel.

– Dave Brailsford (Ineos-sjef) sitt mannskap kommer definitivt til å sette farge på årets utgave, som tidligere år. Men vil de gjøre det på samme måte? Jeg tror Brailsford har flere spørsmål enn svar, tilføyer Prudhomme og nevner lagets stortalent Egan Bernal som en utfordrer.

Varsler for stortalent i rekordtøff løype

22-åringen fra Colombia tok en imponerende seier i Paris-Nice i mars, men også han krasjet på trening i etterkant. Resultatet ble brukket kragebein og at han måtte stå over Giro d'Italia. Bernal var tilbake i Tour de Suisse.

For første gang vil Tour de France inneholde tre etapper med målgang 2000 meter over havet.

– Vi går veldig høyt i år. Og de fleste av oss tror at colombianerne ikke vil være mindre sterke over 2000 meter. Ved første øyekast, på papiret, er ikke årets ritt en ulempe for Bernal, avrunder rittdirektøren.

Team Ineos, tidligere Team Sky, har vunnet Tour de France seks av de siste sju årene. Bradley Wiggins vant i 2012, mens Froome var best i 2013, 2015, 2016 og 2017. I fjor vant Geraint Thomas.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden