Cupbombene smalt: Fire eliteserielag slått ut i 3. runde

Tromsdalen-spillerne jublet etter en svært overraskende seier over Sarpsborg.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Tromsdalen-spillerne jublet etter en svært overraskende seier over Sarpsborg. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vålerenga, Sarpsborg, Strømsgodset og Lillestrøm ble alle slått ut av cupen i 3. runde onsdag på en kveld full av overraskelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eliteserielagene ble slått ut i tur og orden av Bærum, Tromsdalen, Fram Larvik og Strømmen.

I tillegg spiller Rosenborg i øyeblikket ekstraomganger mot Ull/Kisa. Det samme gjør Odd borte mot Sandefjord.

Bærum snudde

Den største overraskelsen kom i Bærum, der hjemmelaget sto for en sensasjonell snuoperasjon mot Vålerenga. 2.-divisjonslaget lå under 0-2, men vant til slutt 4-2 og er klare for 4. runde.

Det så ut til at alt skulle gå helt etter planen for Vålerenga borte mot 1. divisjonslaget Bærum. Aron Dønnum og Chidera Ejuke sendte Oslo-laget opp i 2-0. Det tok ikke imidlertid motet fra hjemmelaget. I tur og orden ble kampen snudd til 5-3-seier.

En annen kjempeoverraskelse kom i nord. Tromsdalen har ennå ikke vunnet på neste øverste nivå, og det så helsvart ut da Lasse Berg Johnsen ble utvist for hjemmelaget. Men vertene kriget Sarpsborg ut av stilen, og etter en time avgjorde Tomas Kristoffersen for hjemmelaget. 1-0 betydde at nok et eliteserielag er ute.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fram Larvik fra 2. divisjon slo ut Start i forrige runde. Onsdag var det Strømsgodset som måtte takke for seg etter en tur til Vestfold. Gjestene tok en tidlig ledelse, men et selvmål og en straffescoring av Sindre Osestad sørget for en ny Fram-overraskelse.

Også cupvinneren fra 2017, Lillestrøm, måtte gi tapt onsdag. De tapte 1-0 i lokaloppgjøret mot Strømmen. Matchvinner ble Sivert Stenseth Gussiås.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekstraomganger

Rosenborg har våknet etter en trøblete start på sesongen. Men i cupkampen mot borte mot 1. divisjonslaget Ull/Kisa fikk trønderne trøbbel. Tidligere RBK-spiller Ole Kristian Langås sendte vertene i ledelsen, men David Akintola sikret ekstraomganger.

Odd flyr høyt i Eliteserien, til tross for tap mot Sarpsborg sist. Laget fra Skien er nummer to i ligaen. Onsdag var Sandefjord fra nivå to motstander på bortebane. Det ble ikke enkelt for Dag-Eilev Fagermo & co. Etter 38 minutter havnet de bakpå da forsvarsspiller Lars Grorud banket inn en volley for hjemmelaget. Espen Ruud reddet ekstraomganger for gjestene med et frispark på overtid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ranheim, Viking, Kristiansund, Brann og Mjøndalen gikk alle videre.

Ranheim vant enkelt 3-0 på bortebane mot Skeid i Oslo, Viking vant 2-1 borte i lokaloppgjøret mot Sandnes Ulf og Kristiansund slo Levanger komfortabelt 3-1 på bortebane. Mjøndalen måtte jobbe hardt, men vant 1-0 mot 2. divisjonslaget Grorud.

Brann havnet bakpå borte mot Sogndal, men to raske scoringer før pause sørget for at bergenserne også er blant lagene som er klare for 4. runde.