Bærum elleville snuoperasjon knuste Vålerengas cupdrøm

Bærum-spillerne hadde mye å juble for på eget gress onsdag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bærum seiler opp som årets store cupaskeladd. Onsdag snudde 2. divisjonslaget 0-2 til 5-3-seier og sendte Vålerenga hodestups ut av cupen i 3. runde.

Ikke rart jubelscenene var elleville blant trener Jan Derek Sørensen og hans spillere etter cupdramaet på Sandvika Stadion.

Bærum gjorde dermed som i 2004. Også da ble Vålerenga ekspedert ut av cupen i 3. runde. Den gang endte kampen 3-2 til bæringene.

Onsdag var det samtidig lite som tydet på cupbombe innledningsvis. Aron Dønnum sendte Vålerenga opp i en tidlig ledelse, og da Chidera Ejuke doblet til 2-0 etter en drøy halvtime syntes mannskapet til Ronny Deila å ha festet et jerngrep på billetten til 4. runde.

Fire minutter før pause startet imidlertid det som skulle bli en snuoperasjon hjemmefansen sent vil glemme. Jan Aubert satte sikkert inn 1-2 på straffespark, og sju minutter ut i annen omgang satte Chimaobi Ifejilika inn 2-2 etter at Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey hadde gitt en retur.

Tre minutter senere var kampen snudd da Martin André Berg skrudde ballen lekkert i mål på frispark til 3-2-ledelse for hjemmelaget. Og da Adonai Kidane satte inn 4-2 etter en times spill øynet hjemmepublikummet en cupsensasjon.

Matthías Vilhjálmsson tente imidlertid håpet for Vålerenga da han stanget inn 3-4-reduseringen 17 minutter før full tid. Plutselig var det full kamp igjen.

Vålerenga var også fryktelig nær 4-4, men måtte i stedet se Adrian Rogulj sette inn 5-3 ti minutter før slutt.

Cupaskeladden er nummer åtte i 2. divisjon avdeling 2 etter ti serieomganger. Cupen later samtidig til å bli et sjeldent eventyr.