Platini: – Alt dette er fremmed for meg

- Alt dette er fremmed for meg, sa Michel Platini etter at han kom ut fra et langvarig avhør tidlig onsdag. Foto: AP / Francois Mori / NTB scanpix
- Alt dette er fremmed for meg, sa Michel Platini etter at han kom ut fra et langvarig avhør tidlig onsdag. Foto: AP / Francois Mori / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere UEFA-president Michel Platini er løslatt etter avhør i forbindelse med tildelingen av VM i 2022 til Qatar. – Dette gjør vondt, sier franskmannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tirsdag morgen kom meldingen om at 63-åringen ble pågrepet i forbindelse med etterforskningen rundt tildelingen av fotball-VM i 2022 til Qatar. Han var i utgangspunktet innkalt som vitne i etterforskningen.

– Da jeg kom, ble jeg ble umiddelbart pågrepet. Det gjør vondt, med tanke på alt jeg har gjort. Men etterforskerne gjorde jobben sin, og vi prøvde å svare på alle spørsmålene, sier Platini etter å ha blitt løslatt tidlig onsdag.

– Jeg er helt rolig. Dette er en gammel sak, og jeg har vært åpen om alt. Dette er helt fremmed for meg, sa Platini.

Platini er ifølge nyhetsbyrået AP ikke siktet i saken, og advokaten hans mener at han heller ikke er mistenkt for å ha gjort noe galt.

– For oss er denne saken over. Dette har vært en storm i et vannglass, sier William Bourdon til nyhetsbyrået AFP.

Bourdon mener det ikke var snakk om noen pågripelse, kun en vitneforklaring. Advokaten sier videre at franskmannen vil svare på alle spørsmål og samarbeide med politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har absolutt ikke gjort noe galt. Han har ingen relasjon til saken, sier Bourdon.

Qatar 2022

Det er franske Økokrim (PNF) som står i spissen for korrupsjonsetterforskningen som pågår rundt Qatar-VM i 2022.

Etterforskningen ble innledet allerede i 2016, og Platini ble i desember 2017 hørt som vitne i saken første gang. Den tidligere UEFA-presidenten har åpent innrømmet at han stemte for at Qatar skulle tildeles VM-sluttspillet om tre år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

PNF skal ifølge Le Monde blant annet være interessert i en lunsj som fant sted i det franske presidentpalasset 23. november 2010. Der deltok blant andre Platini, daværende president Nicolas Sarkozy, den nåværende emiren i Qatar, Tamim bin Hamad Al-Thani og golflandets daværende statsminister Sheikh Hamad Ben Jassem.

Ville ha USA, stemte for Qatar

Det omtalte møtet i presidentpalasset fant sted kun ti dager før FIFA avholdt sin endelige avstemning. Platini har hevdet at han i forkant av møtet hadde bestemt seg for å stemme for at Qatar skulle tildeles VM. Samtidig har 63-åringen også vedkjent at han på et tidligere tidspunkt hadde mest sans for den amerikanske VM-søknaden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg visste at jeg skulle stemme på Qatar før lunsjen og dro til Sarkozy for å fortelle ham det. Jeg visste ikke at personene fra Qatar var der, har den tidligere UEFA-presidenten tidligere sagt, ifølge Le Monde.

Platini hevdet i samme intervju at han antok at Sarkozy ønsket at han skulle stemme på søknaden fra Qatar, men at den franske presidenten aldri ba ham eksplisitt om å gjøre det.

Platini var president i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) fra 2007 til 2015. Han ble da utestengt fra fotballen i åtte år, men fikk senere straffen halvert.

Straffen, som ble ilagt av FIFAs disiplinærkomité, kom som følge av en utbetaling han mottok av tidligere FIFA-president Sepp Blatter. Platini og Blatter hevder begge at utbetalingen var legitim og ble håndtert korrekt.

63-åringens utestengelse fra fotballen utløper i oktober.