Poengdeling for Brasil etter VAR-drama

Brasils Philippe Coutinho depper etter at målet hans i sluttminuttene av ordinær tid ble annullert i kampen mot Venezuela i Copa America på Arena Fonte Nova i Salvador tirsdag. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB scanpix
Brasils Philippe Coutinho depper etter at målet hans i sluttminuttene av ordinær tid ble annullert i kampen mot Venezuela i Copa America på Arena Fonte Nova i Salvador tirsdag. Foto: Natacha Pisarenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brasil fikk to mål underkjent etter at dommerne tok en ekstra titt på dem i kampen mot Venezuela i Copa America torsdag. Dermed ble det målløst resultat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter åpningen mot Bolivia i Copa America var forventningene skrudd opp før møtet mot antatt svakere Venezuela i andre kamp for Brasil tirsdag.

Første omgang var det ingen mål. Etter en times spill var det Manchester City-angriper Gabriel Jesus som scoret. Dommeren kontrollerte imidlertid situasjonen med VAR og konkluderte med offside. Scoringen ble annullert.

Ny offside

Brasil fortsatte å ha et visst overtak på Arena Fonte Nova, men storspilte ikke. Først noen minutter før slutt var det Barcelona-stjernen Philippe Coutinho som var frampå og scoret på et innlegg fra Everton – de to besørget for øvrig de tre målene i forrige kamp mot Bolivia.

Publikum trodde seieren var i boks, men dommere sa offside igjen etter VAR.

Med mye fram og tilbake ble det en del ekstratid, og ti minutter på overtid var Fernandinho kun centimeter fra å sette ballen i mål på et hjørnespark. Det var så nærme Brasil skulle komme, og kampen endte 0–0.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder likevel

Til tross for skuffelsen ligger laget på topp i gruppe A med fire poeng, like mange som Peru, som tidligere på dagen slo Bolivia 3–1 i Rio de Janeiro.

Venezuela og Peru spilte 0–0 i åpningskampen sin.

De siste kampene i gruppa spilles lørdag. Brasil møter Peru i São Paulo, mens Bolivia mot Venezuela finner sted i Belo Horizonte. De to beste i hver gruppe går videre i turneringen, i tillegg til de to beste tredjeplassene.