Australia blir Norges motstander i VM-åttedelsfinalen

Samantha Kerr scoret fire ganger mot Jamaica og sendte Australia til åttedelsfinale mot Norge. Foto: Laurent Cipriani / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Australias fotballkvinner tok 2.-plassen i VM-gruppe C etter 4-1 over Jamaica og møter Norge i lørdagens åttedelsfinale i Nice.

Australia trengte tremålsseier ettersom Brasil slo Italia 1-0 i Valenciennes. Italia vant gruppen, men både italienerne, Australia og Brasil endte på seks poeng.

For Australia ble Samantha Kerr utvilsomt den store helten tirsdag kveld. Hun scoret alle fire målene, to i hver omgang.

Australierne ledet ganske komfortabelt 2-0 til pause, men Jamaica hevet seg etter hvilen og reduserte tidlig ved Havana Solaun.

Likevel skulle Kerr sikre Australia en stor nok seier til at Norge venter i neste runde. Hun scoret med to pene headinger i første omgang, mens de to siste scoringene kom etter defensive feil hos Jamaica.

Brasil møter enten Tyskland eller vertsnasjonen Frankrike i sin åttedelsfinale. Det sto lenge målløst mot Italia, men en straffe i det 74. minuttet sørget for brasiliansk seier.

Storstjernen og veteranen Marta satte straffesparket i mål og sikret 1-0. Brasil jaget ytterligere en scoring i sluttminuttene, men lyktes ikke mot et solid italiensk lag.