Kristoffersen: – Jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene

Henrik Kristoffersen i en pause i Oslo Tingrett under rettssaken. Nå sier han seg veldig fornøyd med en ny avtale med Norges Skiforbund.
Henrik Kristoffersen i en pause i Oslo Tingrett under rettssaken. Nå sier han seg veldig fornøyd med en ny avtale med Norges Skiforbund. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stjernealpinist Henrik Kristoffersen har lagt konflikten med Norges Skiforbund bak seg og tror ikke det blir noe problem å samarbeide med resten av landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag kveld møtte Kristoffersen mediene for første gang siden den mye omtalte rettssaken mellom ham og skiforbundet.

Alpinisten tapte saken i tingretten, og det hele endte med at han inngikk ny landslagsavtale. Det trives han etter eget utsagn godt med.

– Nå er vi ferdige, og jeg er veldig fornøyd med den avtalen vi har fått i land for de neste tre årene, sier Kristoffersen til NTB og fortsetter:

– Jeg tror også dette har belyst ting som har vært bra for individuelle utøvere, for klubber og for forbundet. Jeg tror det er bra og rett og slett sunt at man av og til har slike diskusjoner og en åpenhet rundt det hele.

Gleder seg

Rettssaken mot skiforbundet dreide seg om Kristoffersens mulighet til å kjøre med en privat sponsor på hjelmen. Men det har også vært uenigheter internt i laget. I januar sluttet trener Stefan Kornberger på dagen på grunn av en konflikt med Kristoffersen. Lagkamerater har også vært opptatt av at landslagsmodellen skal følges videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvordan blir det å komme tilbake i laget?

– Det tror jeg skal gå veldig bra. Jeg er like mye landslagsutøver som alle de andre, og jeg har ikke noe problem med å se folk i øynene, sier Kristoffersen, som samtidig minner om at det er kommet nye folk inn i teamet siden sist.

Blant dem er herretrener Steve Skavik.

– Steve starter med 100 prosent blanke ark, og jeg tror dette kan bli veldig bra.