Kassi-mareritt da TIL vant på Nadderud

Robert Taylor ble matchvinner da Tromsø slo Stabæk 1-0 i Eliteserien mandag kveld.
Robert Taylor ble matchvinner da Tromsø slo Stabæk 1-0 i Eliteserien mandag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stabæks Luc Kassi både laget og brente straffespark i mandagens 0-1-tap mot Tromsø i Eliteserien.

Det ble et vilt drama på tampen av bunnoppgjøret på Nadderud stadion. Ti minutter etter at Robert Taylor hadde gikk Tromsø ledelsen fra straffemerket, fikk synderen Kassi selv sjansen fra elleve meter.

Midtbanemannen klinket ballen opp i tverrliggeren, ned på streken og ut. Ut fra TV-bildene kunne det se ut til at ballen var over mållinjen, men det mente ikke Svein Oddvar Moen og hans dommerteam.

På tampen fikk den sterke Stabæk-spissen Franck Boli to gode sjanser, men uten å lykkes. Dermed tapte Stabæk sin fjerde strake ligakamp, og den ferske treneren Jan Jönsson, som hadde stor suksess og ledet bæringene til seriegull i 2008, står overfor en tøff oppgave framover.

Med sju poeng på ni kamper ligger Stabæk sist i Eliteserien. Tromsø klatret opp til 14.-plass med ti poeng, men har – i likhet med de fleste lagene på tabellen – spilt to kamper flere enn Jönssons lag.

Tamt

Stabæk trøbler med skader, og Jönsson lot dansken Nikolaj Kirk og tenåringen Oscar Aga starte for første gang i serien. Sistnevnte har scoret mange mål i NM, men fikk ikke til all verden mandag.

Så var det også Tromsø som så friskest ut fra start og skapte kampens første brukbare sjanse. Etter 23 minutter slo Magnus Andersen flatt inn til Daniel Berntsen i god posisjon, men sistnevnte fikk ikke stokket beina foran Stabæk-målet.

TIL hadde mye ball i første omgang, men uten å skape all verden. Stabæk opptrådte mer slurvete og kunne være hakket mer fornøyd med 0-0 til pause enn motstanderen.

Straffet

Etter hvilen åpnet hjemmelaget mer aggressivt, men det ga ikke umiddelbart utslag i store sjanser. For Tromsø skjøt kaptein Simen Wangberg over fra god posisjon like etter pause, mens Stabæk-keeper Marcus Sandberg var borte ved stolpen og avverget et skummelt skudd fra Lasse Nilsen etter 64 minutter.

Det så for øvrig ut at ingen av de to bunnlagene ønsket å risikere for mye bakover, noe som også gjorde sitt til at svært få sjanser ble skapt.

Det hele snudde da Kassi klønet det til og felte Lasse Nilsen egen 16-meterstrek i det 75. minuttet. Taylor ekspederte straffesparket kontant i mål og sikret tre særdeles viktige bortepoeng for TIL.