Start-kollaps etter pause mot Kongsvinger

Kongsvinger-spillerne jublet for en av tre Adam Güven-scoringer
Kongsvinger-spillerne jublet for en av tre Adam Güven-scoringer Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre mål på tre minutter etter hvilen avgjorde da Kongsvinger slo Start 4-2 på hjemmebane lørdag. Dermed klatrer de røde opp på tredjeplass i 1. divisjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Adam Güven ble den store helten på Gjemselund lørdag med sitt hattrick. Med seieren over Start klatrer laget fra Hedmark opp på 21 poeng og kvalifiseringsplass i 1. divisjon.

De har like mange poeng som annenplasserte Sandefjord, mens det er fem poeng opp til serieleder Aalesund. Kongsvinger har én kamp mer spilt. Start er nummer fem i divisjonen, to poeng bak lørdagens motstander.

– Det ble en brutal start på andre omgang. Det ble en kraftig påminnelse om at når vi blir sløve så kan alt skje i fotball, sier Start-trener Joey Hardarson til klubbens hjemmesider.

Kaos etter pause

For etter en målløs første omgang ble det full fyr i Hedmark etter hvilen. I løpet av ti minutter av andre omgang ble det scoret fem mål.

Hjemmelaget Kongsvinger scoret tre på tre minutter og etter 50 minutter sto det 3-0. Start svarte med to raske mål, og med over en halvtime igjen å spille sto det 3-2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Güven sendte vertene i føringen 1-0 cirka minuttet ut i den andre omgangen. Samme mann doblet ledelsen like etter, før Markus Myre Aanesland økte til 3-0 fem minutter ut i omgangen.

Startet opphentingen

Hardtsatsende Start trengte poeng, og svarte nesten umiddelbart. Fire minutter senere satte Mathias Bringaker i gang opphentingen med sin 3-1-scoring. Servitør var stortalentet Tobias Christensen.

19 år gamle Christensen var selv sist på ballen da Kristiansand-laget reduserte til 3-2. Han banket et nydelig langskudd i nettet.

16 minutter før slutt var håpet likevel ute for gjestene. Güven satte inn 4-2 på straffespark etter en dommeravgjørelse som gjorde Start-spillerne forbannet.

Start-spillerne ropte på dommeren også i den første omgangen. De mente de skulle få en mulighet fra 11 meter etter at Christensen gikk i bakken.