Maradona måtte gi seg i mexicansk klubb

Diego Maradona, her under en showkamp i Oslo i 2006, har gitt seg som trener i Mexico. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Diego Maradona, her under en showkamp i Oslo i 2006, har gitt seg som trener i Mexico. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den argentinske fotballegenden Diego Maradona sliter med helsen og har gitt seg som hovedtrener i mexicanske Dorados de Sinaloa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser 58-åringens agent, Matias Morla.

– Diego Maradona har bestemt seg for ikke å fortsette som sjeftrener for Dorados. Han følger legenes råd om å prioritere helsen, og han skal igjennom to operasjoner: i skulderen og i kneet, skriver Morla på Twitter.

Tidligere i år ble Maradona innlagt på sykehus på grunn av en mageblødning. Han sliter også med slitasjegikt og har angivelig ikke mer brusk igjen i kneet.

Samtidig har Dorados de Sinaloa hatt merkbar suksess under den argentinske fotballheltens ledelse. Laget har gått fra bunnsjiktet til toppen av Mexicos nest beste liga.

– Sammen sjokkerte vi verden. Vi viste at fotball handler om lidenskap og hjerte, og du vil for alltid være en Dorado. Takk for alt, Diego. Bli frisk, vi sees snart, skriver klubben på Twitter.

Maradona var argentinsk landslagssjef fra 2008 til 2010, og han har senere hatt flere trenerjobber, blant annet i Forente arabiske emirater og i hjemlandet. Han tok over Dorados i september i fjor.