Det blir ikke VAR i Eliteserien i 2020

Svein Oddvar Moen er den eneste norske dommeren som har lisens til å bruke VAR i konkurransesituasjon. Terje Hauge anslår at det tar rundt et år med teori og praksis for å bli kompetent i VAR-dømming. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Svein Oddvar Moen er den eneste norske dommeren som har lisens til å bruke VAR i konkurransesituasjon. Terje Hauge anslår at det tar rundt et år med teori og praksis for å bli kompetent i VAR-dømming. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NFF hadde et håp om å innføre VAR i Eliteserien fra og med 2020, men innser nå at det blir for tidlig, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nei, det kommer ikke til å komme VAR i Eliteserien fra 2020, det er for tidlig. Vi skal i et møte med representanter fra andre mindre ligaer i starten av juli, sier direktør for konkurranseavdelingen i Norges Fotballforbund Nils Fisketjønn til avisen.

Dommersjef Terje Hauge hadde et håp om at VAR kunne bli prøvd i semifinalene i cupen, men heller ikke det blir en realitet.

– Det er et tidsspørsmål før VAR kommer også til Norge, for det er kommet for å bli internasjonalt. Men det er en streng protokoll fra FIFA som må oppfylles før vi kan ta det i bruk i konkurransesituasjon, både når det gjelder bruk av teknisk utstyr, antall kameraer og opplæring for dommerne som skal bruke det, sier Fisketjønn.

Likevel har norske FIFA-dommere begynt opplæringen med VAR, fordi systemet brukes flere steder i verden.

– Jeg skal ikke si noe årstall. Jeg har forsøkt på det, og bommet, sier Hauge om når han tror VAR innføres i Norge, og endrer med det sin prognose til tidligst 2021.