Reiten synes det er kult med stilfloraen i VM

Guro Reiten på pressetreff på hotellet i Provence dagen etter VM kampen mot Frankrike, før laget reiste nordover igjen til Reims for å møte Sør-Afrika. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Guro Reiten på pressetreff på hotellet i Provence dagen etter VM kampen mot Frankrike, før laget reiste nordover igjen til Reims for å møte Sør-Afrika. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Motstanderne er som natt og dag, men Guro Reiten herjer uansett. Hun synes det er gøy å møte lag som er så ulike som Norges VM-grupperivaler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle lagene i gruppa vår er veldig forskjellige. Når vi er ferdig med en kamp må vi fortest mulig stenge den av, for det er nesten ingenting å ta med videre. Neste motstander er en helt annen type lag. Det er en ekstra utfordring, men det er kult og artig, sier hun til NTB.

– Samtidig har trener- og støtteapparatet full kontroll på motstanderne. De har gjort analysene sine og vet hvordan vi skal stoppe dem.

Lagene Norge møter til vanlig ligner ofte mye på hverandre. Nå er det verdensmesterskap, og Reiten får stifte bekjentskap med helt andre fotballkulturer enn den europeiske.

Noe helt annet

– Vi er vant til europeisk fotball med litt tøffe tak, men nå skal vi møte Sør-Korea som er ganske små og veldig opptatt av pasningsspillet sitt. Det er ikke sånn vi spiller i Norge. Og så er det Nigeria med deres individuelle kvaliteter. Vi har jo noe å lære av dem, selv om vi aldri kommer til å spille på den måten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mot Sør-Korea kommer Norge til å være fysisk overlegen og ha mer fart.

– Ja, vi har ganske mye å spille på, føler jeg. Vi har ganske stor variasjon i angrepsspillet og kan komme inn mellom dem eller bak dem. Vi kan score på dødball, vi er farlige på mange ting. Det gir oss ro og tro på det vi holder på med, for hvis vi ikke lykkes med det ene kan vi finne på noe annet, sier Reiten.

Virvelvind

Hun likte dårlig å tape for Frankrike, selv om hun vet at om Norge skulle tape en kamp i dette VM så var det trolig den rette.

– Jeg synes vi fortjente bedre. Det var kjipt å tape, for vi har lyst til å vinne hver eneste kamp, men vi må ta med oss det positive fra kampen. Vi var på høyde med en av de største favorittene i VM, og det gir litt ekstra selvtillit, sier hun.

Mandag skal hun prøve å gi en ny VM-motstander kultursjokk i møtet med en norsk virvelvind fra Sunndalsøra.