Jakob Ingebrigtsen: – Vil ikke være pysete

Filip og Jakob Ingebrigtsen etter drømmemila på Bislett Games torsdag kveld. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix.
Filip og Jakob Ingebrigtsen etter drømmemila på Bislett Games torsdag kveld. Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jakob Ingebrigtsen (18) vil bli best i verden. Da nytter det ikke å være pysete.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han løp inn til 6.-plass på 3.53,04 på drømmemila på Bislett torsdag kveld og skjønte umiddelbart at han hadde gått på en liten smell.

Likevel ville han trolig ha gjort det samme igjen.

– Det var et fint løp. Det var utrolig kult å kunne løpe drømmemila på Bislett for første gang. Det er like drøyt hver gang å komme inn på Bislett og skulle konkurrere foran fullsatte tribuner, sa Jakob Ingebrigtsen til norsk presse i pressesonen nærmere klokka 23 torsdag kveld.

18-åringen innrømmet at han ble litt preget av situasjonen.

– Det får også den konsekvensen at du blir litt ivrig underveis. Jeg pushet nok litt for hardt ute i banene for å kunne løpe akkurat litt fortere enn den farten som var, sa Ingebrigtsen.

Langsiktig

Sandnes-løperen stiler høyt. I Diamond League-stevnet i Stockholm for 14 dager siden åpnet han relativt rolig og slo til med en dundrende sisterunde. Han kunne ha valgt samme taktikk på Bislett også, men det var ikke aktuelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hadde ikke lyst til å gå på den samme smellen som tidligere. Når du sparer så mye til sisterunden, er det begrenset hvor bra du kan gjøre det. Jeg har lyst til å være med å prege løp og prøve ut ulike ting.

Løpet ble som det ble. Broren Filip havnet like bak ham. Jakob Ingebrigtsen fortalte at han ikke hadde noen spesiell taktikk i tankene.

– Noen ganger bestemmer man seg for ikke å være pysete Du får kanskje en andre-, tredje- eller fjerdeplass om du kjører en pysete taktikk med å spare til sisterunden, men skal du nå toppen må du være offensiv og være med på å prege løperne. Det ble nok en liten overtenning som en konsekvens av at man er akkurat der man er her og nå, mente han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dumt

Pappa og trener Gjert Ingebrigtsen mente at sønnen burde ha holdt litt mer igjen underveis.

– Det ble kanskje litt dumt når du vet at du kunne ha gjort det bedre. Men for min del handler det ikke om å være en ener der jeg er nå. Nå handler det om å være med i alle Diamond League-feltene som jeg vil, og det handler om å etablere meg der. Det er fortsatt stykke igjen til jeg er verdens beste, og det handler om å ta et steg om gangen. Det handler om å ikke gjøre meg vekk i de løpene jeg er med i.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Allerede senere i dag drar Team Ingebrigtsen på treningssamling i høyden i St. Moritz. Det er et opplegg de har kjørt i mange, mange år.

– Vi trener der i et par uker og forberede oss til én engelsk mil i Eugene i USA 30. juni. Jeg vurderer å stille i Lausanne 5. juli, men det blir kanskje litt tett opp til Monaco 12. juli, og det løpet blir forhåpentlig det raskeste løpet denne sesongen. Jeg tviler på at det blir Lausanne.

– Hva lærte du av dette løpet?

– Det er mye bra du kan ta med fra alle løp. Det er ennå tidlig. Dette var bare mitt andre løp i år. Jeg vet at jeg er i stand til å løpe fort og gleder meg bare til fortsettelsen.

Video: Jakob Ingebrigtsen møtte pressen i forkant av Bislett Games: