Verdensenerne Mol og Sørum klar for VM-generalprøve i Polen

Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum skal denne uken i aksjon i Polen. Det er den siste turneringen før VM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sandvolleyballspillerne Anders Mol (t.h.) og Christian Sørum skal denne uken i aksjon i Polen. Det er den siste turneringen før VM. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum satser på å spille på seg enda mer selvtillit når de torsdag gir seg i kast med VM-generalprøven i Polen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha vunnet tre firestjernersturneringer på rad og rekke må den norske sandvolleyballduoen finne seg i å være favoritter til VM i Tyskland som starter 28. juni.

Men torsdag skal gutta i aksjon i Polen, den siste turneringen før mesterskapet.

– Turneringen er veldig viktig, for man spiller seg god i løpet av turneringen. Man kan trene så mye man vil, men den beste treningen man får er i turnering, sier Christian Sørum til NTB.

– Så jeg håper at vi får så mange kamper som mulig i Warszawa, at vi gjør det så godt som mulig og får kamptrening mot de beste i verden. Å få god sparring der fram til VM blir alfa omega, sier 23-åringen.

18 kamper uten tap

De norske verdensenerne har nå vunnet 18 kamper på rad, men bedyrer at de ikke tenker så mye på den uvanlig lange seiersrekka.

– Den får bare bli så lang som mulig, sier Sørum og ser på sin to år yngre makker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ja, vi ønsker å vinne hver kamp vi stiller i. Det er siste turnering før VM så det er greit å spille seg i form og få selvtilliten på plass når man skal inn i mesterskapet, sier Mol.

Men det skinner igjennom at gutta likevel tenker litt på den 18 kamper lange rekka uten tap.

– Vi har en seiersrekke på 21 fra i fjor og vi har veldig lyst til å slå den, sier Sørum. Bare fire kamper til så har vi slått den, sier han med rekordlyst i blikket.

Psykisk knekk?

Men dersom rekka blir brutt under turneringen i Polen er duoen sikre på at de ikke går inn mot VM med en psykisk knekk.

– Jeg tenker at vi har bevist at vi er best i verden, og vi må bare leve på det. Vi kan ikke la ett tap knekke oss. Vi er sterke nok til å tro at vi er gode nok til å vinne medaljer i VM, og skulle vi gå på tap i Warszawa så … det er sånn som skjer, sier Sørum.

– Man skal tape kamper, det er helt uvanlig at man går 18 kamper uten ett tap.

Det norske paret er ranket som nummer én i verden. VM i Hamburg varer fra 28. juni til 7. juli.