Norsk overskudd kan kompensere for fransk overtak

Guro Reiten banker ballen i mål under landslagstrening på den gamle hjemmebanen til Zinedine Zidanes første proffklubb Cannes. Det oser overskudd av de norske, som i motsetning til Frankrike er fulltallige på treningsfeltet dag etter dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Guro Reiten banker ballen i mål under landslagstrening på den gamle hjemmebanen til Zinedine Zidanes første proffklubb Cannes. Det oser overskudd av de norske, som i motsetning til Frankrike er fulltallige på treningsfeltet dag etter dag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike er stor favoritt før VM-kampen mot Norge onsdag, men sliter med vonde muskler og trøtte bein etter en lang sesong. Der er de norske bedre stilt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norge har hatt 23 friske spillere på treningsfeltet gjennom hele VM-samlingen, og det formelig oser overskudd av den norske troppen.

– Av erfaring vet jeg at man etter en lang sesong er sliten og utmattet, men vi som spiller i norske klubber er midt i sesongen, og det tror jeg kan komme godt med i dette mesterskapet. Jeg håper at vi har en liten fordel der, sier Isabell Herlovsen til NTB.

– For spillere i norske klubber er det egentlig perfekt timing med VM nå. De har spilt en del kamper og har kommet i form. Halvveis i sesongen er man ofte på sitt beste, så det er bare positivt for vår del, sier Maren Mjelde.

Lagkapteinen er blant spillerne i utenlandske klubber som nettopp er ferdig med sesongen, men hun er en av flere som har skadeavbrekk bak seg og derfor ikke har like mange kamper i beina. Forsvarskollegene Maria Thorisdottir og Kristine Minde har opplevd det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Caroline Graham Hansen er den eneste i Norges tropp med like stor og langvarig kampbelastning som de fleste franske spillerne.

En klype salt

– Vi har vært samlet i tre uker, og vi har nesten ikke opplevd at noen har stått over en økt. Det er sykt deilig. Alle er med, og det gjør at vi får spilt 11 mot 11 og gjort akkurat det vi vil, sier Guro Reiten.

Sammen med resten av troppen har hun de siste dagene utfoldet seg på Stade Pierre de Coubertin, den gamle hjemmebanen til Zinedine Zidanes første proffklubb Cannes, med full innsats fra samtlige spillere i troppen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Franske aviser melder samtidig at seks av Lyon-spillerne som vant serie, cup og mesterliga trøbler med slitasjeskader og at et par av dem er usikre mot Norge. Det vet ikke Mjelde om hun tror på.

– Det der tar vi med en klype salt, for å være ærlig. Det er spillere som er i god fysisk form, det er jeg sikker på. De samler sikkert bare overskudd, sier hun til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De har også hatt en dag mer enn oss mellom kampene.

Ikke desto mindre er hun bestemt på at Norge skal gi hjemmelaget problemer.

Supersteg

– Vi skal prøve å gjøre det vanskelig for Frankrike, det er planen. Vi er klare for oppgaven, sier hun.

– Det franske laget er veldig godt, så vi må spille på vårt beste for å hamle opp med dem. Vi har en god plan og gleder oss. Det er disse kampene man lever for, med fulle tribuner og bra trøkk. Det blir gøy, sier Herlovsen.

– Det er bare å glede seg. Det blir enormt trøkk fra tribunene. Frankrike er favoritt, men vi har en plan, og vi ønsker å pirke dem litt iallfall, sier Reiten.

– Vi må være gode defensivt, men nøkkelen i kampen blir det vi gjør med ballen selv. Vi er nødt til å klare å holde på den og skape sjanser. Vi har tatt supersteg, og jeg håper vi får vist det mot et så godt lag som Frankrike.