Island stanset Tyrkia etter kranglete oppladning

Island feirer Ragnar Sigurdssons mål mot Tyrkia.
Island feirer Ragnar Sigurdssons mål mot Tyrkia. Foto: Brynjar Gunnarsson / AP

Island ble anklaget for udiplomatisk mottakelse da det tyrkiske landslaget ankom Reykjavik. På banen slo islendingene tilbake og vant 2-1 i EM-kvalifiseringen.

Oppkjøringen til kampen kom i fokus da Tyrkia reagerte kraftig på å ha blitt holdt igjen på flyplassen i lang tid ved ankomst.

Mens Islands flyplassoperatør forsvarte den nøye gjennomgangen av bagasjen som rutinemessig, kalte tyrkiske medier behandlingen for rasistisk og respektløs. Bedre ble det ikke da en oppvaskbørste dukket opp blant mikrofonene som intervjuet landslagskaptein Emre Belözoglu.

Tyrkiske myndigheter valgte å levere en formell klage på behandlingen.

Sigurdsson-dobbel

Da selve kampen først kom i gang, var det islendingene som tok ledelsen på Laurardalsvöllur tross et tyrkisk overtak. Ragnar Sigurdsson headet inn 1-0 på et frispark etter 21 minutter.

Ti minutter senere doblet samme mann ledelsen med nok et hodestøt på et hjørnespark. Midtstopperen forlenget headingen til norsk-islandske Birkir Bjarnason til ellevill jubel for hjemmefansen.

Det var virkelig hodestøtene som kom i fokus i tirsdagens oppgjør i Reykjavik. Dorukham Tokoz skapte spenning da han reduserte like før pause etter nok et hjørnespark.

Fransk storseier

Islendingene holdt derimot unna de resterende 50 minuttene og kunne juble for tre viktige poeng i kampen om plassene i EM-sluttspillet. Laget er à poeng med sin tyrkiske motstander etter tre seire og ett tap hver.

Frankrike har også ni poeng, men topper gruppa på målforskjell. Den regjerende verdensmesteren fikk det som ventet enkelt borte mot Andorra og vant 4-0. Kylian Mbappé, Wissam Ben Yedder, Florian Thauvin og Kurt Zouma scoret målene.

Albania innehar fjerdeplassen med seks poeng etter 2-0 hjemme mot Moldova. Solok Cikalleshi og Ylber Ramadani scoret målene.