Insigne og Italia snudde til seier

Lorenzo Insigne var sentral for Italia i 2-1-seieren over Bosnia-Hercegovina.
Lorenzo Insigne var sentral for Italia i 2-1-seieren over Bosnia-Hercegovina. Foto: Alessandro Di Marco / AP

Italia kom under hjemme mot Bosnia-Hercegovina, men snudde til 2-1 og vant sin fjerde strake kamp i EM-kvalifiseringen.

Lorenzo Insigne må få sin del av æren for snuoperasjonen. Han gjorde 1-1 med en suser i det 49. minuttet og la senere opp til Marco Verrattis seiersmål.

Det var riktig nok surt å være italiener i Torino i en periode tirsdag. Edin Dzeko, som til daglig spiller i italienske Roma, var mannen som ga gjestene en noe overraskende ledelse etter en halvtimes spill. Han fikk en enkel jobb med å tuppe inn ballen fra Edin Viscas gode, flate innlegg.

Insignes utligning like etter sidebytte var av den vakre sorten. Han sto alene på 20 meter og mottok en smart slått corner fra Federico Bernardeschi, som han hamret inn ved stolpen.

Kampen så ut til å ebbe ut til 1-1, men Napoli-spissen Insigne hadde mer på lager. Fem minutter før slutt dro han seg inn i Bosnia-boksen og serverte Verratti, som skrudde ballen inn lavt i lengste hjørne.

Seieren betyr at Italia stadig topper EM-kvalifiseringens gruppe J etter fire runder. Finland er overraskende oppe på 2.-plassen med ni poeng etter tirsdagens 2-0-seier over Liechtenstein på bortegress.

Armenia sjokkerte Hellas med 3-2-seier i Aten og har seks poeng, mens grekerne og bosnierne står med kun fire poeng hver.