Messi desperat etter en tittel med landslaget

Argentinas Lionel Messi har et sterkt ønske om å vinne Copa America. Foto: AP Photo / Eraldo Peres / NTB scanpix.
Argentinas Lionel Messi har et sterkt ønske om å vinne Copa America. Foto: AP Photo / Eraldo Peres / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Det er 26 år siden Argentina sist vant Copa America. Nå skal Lionel Messi forsøke å lede sitt landslag til en etterlengtet tittel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lionel Messi har vunnet det meste som klubbspiller, men den argentinske landslagsstjernen har ikke like mye å vise til når det kommer til landslaget. 31-åringen har vunnet fire mesterligatitler og ti seriegull med Barcelona. I tillegg har han vunnet Ballon d'Or fem ganger.

Når Copa America starter til helgen er den lille superstjernen på jakt etter en etterlengtet tittel med Argentina.

– Jeg ønsker å ha vunnet noe med landslaget når jeg avslutter karrieren min, i alle fall å ha vunnet mest mulig, sier Messi til Fox Sports.

Messi har tapt flere finaler med Argentina, inkludert VM-finalen mot Tyskland i 2014. De to siste Copa America-finalene har endt med tap på straffespark mot Chile.

Etter finaletapet mot Chile i 2016 annonserte Messi at hans tid på landslaget var over. Da var det argentinske landslaget under massiv kritikk.

– Folk angrep oss fra alle kanter, sier Messi.

Men etter kun seks uker var Messi tilbake på landslaget, og Barcelonas magiker var sterkt delaktig i at Argentina tok seg gjennom VM-kvalifiseringen til fjorårets VM i Russland. Men også der ble et mesterskap uten suksess for Messi. Der ble det stopp i åttedelsfinalen mot Frankrike (4-3).

Men til helgen starter Argentina med blanke ark i Copa America, der Argentina er i gruppe med Colombia, Paraguay og Qatar.

– Vi reiser til mesterskapet med det samme håpet og den samme sulten som vanlig. Men Argentina går nå gjennom et generasjonsskifte, sa Messi nylig til TyC Sports.

– For mange av dem er det deres første mesterskap, men det skal ikke stoppe oss fra å prøve å vinne mesterskapet, la han til.

Det er 26 år siden sist Argentina vant Copa America.

Personvernpolicy