NHL-sluttspillet: Blues kan avgjøre søndag

Boston Bruins' David Krejci, til venstre, og St. Louis Blues' Zach Sanford i den femte kampen i NHL-sluttspillet. Sanford satte assist i kampen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

St. Louis Blues vant 2–1 mot Boston Bruins i den femte finalekampen i Stanley Cup torsdag. Blues kan avgjøre på egen is søndag.

Det er nå 3–2 sammenlagt til St. Louis Blues i best av sju-serien i NHL-sluttspillet. Lagene har vært jevngode i hele sluttspillet, og etter torsdagens seier leder Blues for første gang sammenlagt.

Ettersom Blues nå ligger foran, kan de avgjøre sluttspillet i neste kamp, som spilles søndag på deres hjemmebane. Vinner de, blir de dermed Stanley Cup-mestre.

Etter en målløs første periode, var det Ryan O'Reilly som scoret det første målet på TD Garden torsdag. Kun sekunder ut i andre periode fikk Blues' Zach Sanford tak i pucken bak Bruins' mål og passet til O'Reilly som satte den mellom beina på den finske keeperen Tuukka Rask. Målet, som ble periodens eneste, kom etter bare 55 sekunder.

I tredje og siste periode satte Blues igjen støtet. David Perron forsøkte å passe pucken til lagkameraten Tyler Bozak, men den gikk i stedet forbi Bruins' målmann og rett i mål.

Bruins prøvde mot slutten av siste periode å ta igjen Blues' overtak. Etter 13 minutter fikk Jake DeBrusk en pasning fra midtbanen og satte pucken rett i mål. Det var imidlertid ikke nok til å hente inn seier på hjemmebane og Boston-laget måtte dermed se seg slått.