NHL-sluttspillet: Blues kan avgjøre søndag

Boston Bruins' David Krejci, til venstre, og St. Louis Blues' Zach Sanford i den femte kampen i NHL-sluttspillet. Sanford satte assist i kampen. Foto: AP / NTB scanpix
Boston Bruins' David Krejci, til venstre, og St. Louis Blues' Zach Sanford i den femte kampen i NHL-sluttspillet. Sanford satte assist i kampen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

St. Louis Blues vant 2–1 mot Boston Bruins i den femte finalekampen i Stanley Cup torsdag. Blues kan avgjøre på egen is søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nå 3–2 sammenlagt til St. Louis Blues i best av sju-serien i NHL-sluttspillet. Lagene har vært jevngode i hele sluttspillet, og etter torsdagens seier leder Blues for første gang sammenlagt.

Ettersom Blues nå ligger foran, kan de avgjøre sluttspillet i neste kamp, som spilles søndag på deres hjemmebane. Vinner de, blir de dermed Stanley Cup-mestre.

Etter en målløs første periode, var det Ryan O'Reilly som scoret det første målet på TD Garden torsdag. Kun sekunder ut i andre periode fikk Blues' Zach Sanford tak i pucken bak Bruins' mål og passet til O'Reilly som satte den mellom beina på den finske keeperen Tuukka Rask. Målet, som ble periodens eneste, kom etter bare 55 sekunder.

I tredje og siste periode satte Blues igjen støtet. David Perron forsøkte å passe pucken til lagkameraten Tyler Bozak, men den gikk i stedet forbi Bruins' målmann og rett i mål.

Bruins prøvde mot slutten av siste periode å ta igjen Blues' overtak. Etter 13 minutter fikk Jake DeBrusk en pasning fra midtbanen og satte pucken rett i mål. Det var imidlertid ikke nok til å hente inn seier på hjemmebane og Boston-laget måtte dermed se seg slått.

Personvernpolicy