Ruud tok seg til semifinale i Tsjekkia

Casper Ruud imponerer på tennisbanen om dagen. Torsdag tok han seg til semifinale i en Challenger-turnering i Tsjekkia.
Casper Ruud imponerer på tennisbanen om dagen. Torsdag tok han seg til semifinale i en Challenger-turnering i Tsjekkia. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Casper Ruud måtte slite mot italienske Federico Gaio, men sikret avansement til semifinalen i challengerturneringen i Tsjekkia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han startet med å bryte motstanderens serve direkte og tok hjem det første settet med 6-3.

Ruud hadde også muligheter til å bryte flere ganger i det andre settet, men italieneren klarte med nød og neppe å holde serven sin. Gaio klarte derimot å bryte da han fikk sjansen til brudd.

Mens ingenting stemte for Gaio innledningsvis, lyktes han med det meste i det andre settet. På stillingen 1-4 klarte han å bryte til 5-1-ledelse og servet hjem midtsettet til 6-1.

20-åringen fra Snarøya skjerpet seg imidlertid kraftig i det tredje settet og gikk opp til 2-0 før italieneren klarte å bryte tilbake. De fulgte hverandres server fram til Ruud fikk muligheten til hele tre matchballer. Han utnyttet mulighet nummer to og servet kampen hjem.

Federico Gaio er 27 år gammel og ranket som nummer 202 på siste ATP-liste. Ruud er ranket som nummer 63 og toppseedet i turneringen.

I semifinalen venter spanske Pablo Andujar, som er ranket nummer 93 i verden.