Lagerbäck ga Ødegaard full støtte i Hegerberg-saken

Video: Martin Ødegaard tok oppgjør med Ada Hegerberg på Instagram.

Martin Ødegaards Instagram-melding til Ada Hegerberg ble et hett tema da landslagssjef Lars Lagerbäck møtte mediene torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Martin kom onsdag og ville vise meg noe og spurte meg om hva jeg mente. Jeg sa at det var veldig bra skrevet. Så jeg støttet ham 100 prosent, sa Lagerbäck.

– Jeg får bare mer og mer respekt for Martin. Han har vokst som menneske de siste årene. Jeg synes det han viste meg var uvanlig vettugt skrevet. Han er en klok «kille», og en dere skal være stolte av å ha i Norge, la landslagssjefen til.

Håvard Nordtveit var på sjefens linje. – Martin vokser mer og mer i mine øyne. Han begynner å bli en mann, sa Nordtveit.

Ødegaard var meget klar da han meldte seg på i debatten onsdag.

– Kanskje du kan finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM? De har kvalifisert seg til VM med landet sitt (noe av det absolutt største en fotballspiller kan oppleve), og allerede fått nok negativ oppmerksomhet, skrev 20-åringen på Instagram.

– De fortjener bedre, la Real Madrid-proffen til.

Ødegaard ville ikke gi ytterligere kommentar om saken i forbindelse med landslagets trening torsdag.

Hegerberg til Josimar: – Jeg ble knekt psykisk av å spille på landslaget

Mener Ødegaard bommer

Josimar-intervjuet med Hegerberg ble gjennomført i februar, men publisert først onsdag.

Redaktør Håvard Melnæs mener Ødegaard uttaler seg på sviktende grunnlag.

– Alt som ligger til grunn for kritikken er at han har lest artikkelen i VG som er uten substans og kontekst, sier han til TV 2.

Redaktør i Josimar, Håvard Melnæs. Arkivfoto Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Redaktør i Josimar, Håvard Melnæs. Arkivfoto Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Josimar-redaktøren mener Ødegaard ikke har forstått hvor mye tøffere det er for kvinnelige enn mannlige fotballspillere.

– Da blir det også et paradoks at han kritiserer Hegerberg for å ødelegge VM-forberedelsene – han bidrar i høyeste grad til å gi saken enda større oppmerksomhet.

Bakgrunn: Ødegaard i strupen på Hegerberg

Romania og Færøyene

Norge møter Romania på Ullevaal fredag og Færøyene borte mandag. Spania topper gruppen med seks poeng etter to kamper. Sverige ligger på andreplass med fire.

Norge står med bare ett poeng etter 1-2-nederlag i Spania og 3-3 hjemme mot svenskene. De to beste i hver pulje får plass i europamesterskapet neste år. Det er fordelt på en rekke land i Europa.

Hegerberg: – Jeg savner å spille for landet mitt

Aktuelt: Ødegaard ønsker tidlig avklaring rundt eventuelt utlån

Personvernpolicy