Casper Ruud lekte seg til kvartfinale i Tsjekkia

Tennisspilleren Casper Ruud hadde ingen større problemer med å ta seg videre til kvartfinale i tsjekkiske Prostjov onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Tennisspilleren Casper Ruud hadde ingen større problemer med å ta seg videre til kvartfinale i tsjekkiske Prostjov onsdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud slo tsjekkeren Vaclav Safranek i strake sett da han enkelt tok seg videre til kvartfinalen i Challenger-turneringen på grus i Tsjekkia onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 20 år gamle norske tennisproffen syntes å ha mest problemer med et gnagsår i onsdagens kamp. Hjemmehåpet Safranek var aldri noen trussel og ble feid av banen 6-1, 6-1.

Den 185 centimeter høye tsjekkeren er ranket som nummer 346 i verden, mens Ruud er nummer 63. På papiret burde det være enkelt match for Snarøya-spilleren, og slik ble det.

Ruud brøt direkte i tsjekkeren første serve i kampen og servet selv fram til 2-0. Nordmannen hadde også sjansen til å bryte i det tredje gamet, men Safranek reddet det i land.

Deretter måtte Ruud behandles for et gnagsår på høyrefoten, men kom kraftig tilbake og holdt først sin egen serve. Deretter brøt han tsjekkeren til 4-1. Resten av settet ble en formalitet.

Ruud gikk også raskt opp til 3-0 i sett nummer to og brøt for annen gang til 4-0. Nordmannen så seg aldri tilbake, og resten av kampen og settet ble aldri spennende.

Han avgjorde den 50 minutter lange kampen med et serveess.

I kvartfinalen møter nordmannen italienske Federico Gaio.

Ruud er førsteseedet i turneringen i Tsjekkia.

Personvernpolicy