Motstridende rapporter rundt Ronaldos voldtektssak

Voldtektanklagene mot Ronaldo skal ifølge Bloomberg være trukket tilbake. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix
Voldtektanklagene mot Ronaldo skal ifølge Bloomberg være trukket tilbake. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nyhetsbyrået Bloomberg meldte onsdag at voldtektssøksmålet mot Cristiano Ronaldo er trukket. Senere kom det opplysninger om indikerer at det ikke stemmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som har anklaget fotballstjernen Cristiano Ronaldo for voldtekt i Las Vegas skal ha trukket sitt søksmål, meldte Bloomberg onsdag. Nyhetsbyrået henviste til at en rettsinstans i Las Vegas skal ha opplyst at saken frivillig er trukket. Det skal ha skjedd i april.

Den anerkjente journalisten Rafael Buschmann i Der Spiegel hevder imidlertid at så ikke stemmer. I et tilsvar på Twitter skriver han følgende:

– Saken er ikke avsluttet, den er bare flyttet til en annen rettsinstans nå. Som følge av at det ikke var umulig for kvinnens advokater å meddele Ronaldo stevningen, har de sendt den til en føderal rett.

Han henviser videre til en nylig artikkel i egen avis der det fremkommer at Ronaldo har vært vanskelig å få kontakt med for kvinnens advokater.

Det var i september i fjor at kvinnen gikk til søksmål og hevdet hun ble utsatt for et seksuelt overgrep av Ronaldo på et hotellrom i spillebyen i 2009.

Ronaldo (34) har hele tiden avvist beskyldningene om voldtekt og sagt at kvinnen frivillig hadde seksuell omgang med ham.

Aktuelt: Ronaldo kjøper verdens dyreste bil

Den amerikanske kvinnen har tidligere forklart hun og en venninne var på Las Vegas-nattklubben Rain 12. juni 2009. Der møtte de Ronaldo og ble invitert med til hans hotellsuite. Den da 24 år gamle kvinnen hevdet at Rolando voldtok henne etter at hun hadde avvist ham.

Politiet i Las Vegas har bekreftet at hun anmeldte overgrepet samme dag som det skjedde, men at hun senere ba dem om å avslutte etterforskningen.

Ronaldos advokat Peter S. Christiansen har også bekreftet at saken ble droppet i 2010 etter at Ronaldo inngikk et økonomisk forlik med kvinnen.

Flere medier har meldt om at fotballstjernen skal ha betalt rundt 2,5 millioner kroner. Kvinnen skal i forbindelse med forliket ha skrevet under på en taushetserklæring.

I fjor leverte hun likevel et sivilt søksmål for å få opphevet erklæringen. Det er dette søksmålet som nå skal ha blitt trukket tilbake, ifølge Bloomberg.

Bakgrunn: Ny kvinne står fram mot Ronaldo

Personvernpolicy