Infantino: – Ingen snakker om krise

FIFA-president Gianni Infantino ble onsdag gjenvalgt.
FIFA-president Gianni Infantino ble onsdag gjenvalgt. Foto: Alessandra Tarantino / AP

Gianni Infantino ble onsdag gjenvalgt som FIFA-president. Han sier forbundet under hans ledelse har gått fra å være giftig til å tjene den hensikt det er ment å gjøre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Infantino ble ved akklamasjon gjenvalgt som president for fire nye år. Han sto uten motkandidater.

Noen timer i forkant av valget snakket 49-åringen til FIFAs 211 medlemsnasjoner på kongressen i Paris. Der sa den sveitsiskfødte advokaten at forbundet de siste årene har gått fra å være «giftig, nesten kriminelt, til å være hva det er ment å være, en organisasjon som utvikler fotballen».

Infantino la videre til at FIFA nå er «synonymt med troverdighet, tillit, integritet, likestilling, menneskerettigheter.»

Økonomisk oppsving

Han høstet også applaus da han opplyste at forbundets egenkapital har økt fra 1 milliard amerikanske dollar til 2,75 milliarder amerikanske dollar på hans vakt.

49-åringen hevdet så at penger ikke lenger brukes på «lysskye avtaler».

– Det er ikke lenger rom for korrupsjon i FIFA. Aldri mer, sa han.

Infantino var samtidig klar på at selv ikke han har unngått å gjøre feil.

– De siste tre årene og fire månedene var selvsagt ikke perfekte, jeg har absolutt gjort feil. Jeg har forsøkt å forbedre meg selv, og i dag er det ingen som snakker om krise. Ingen snakker om skandaler, ingen snakker om korrupsjon lenger, sa han.

Blatter-erstatter

Infantino ble valgt som FIFA-president i februar 2016. Den gangen avløste han Sepp Blatter, som kun et snaut år i forveien var gjenvalgt for en ny periode.

Blatter måtte forlate presidentjobben som følge av anklager om ulovlige pengetransaksjoner til den daværende presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), Michel Platini.

49 år gamle Infantino er av italiensk avstamning og er både sveitsisk og italiensk statsborger. Han er utdannet jurist og fikk jobb i UEFA-systemet i 2000. Siden har han jobbet seg oppover.

I 2009 ble han utnevnt til generalsekretær.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden