Thomas tror på rekordåpent Tour de France

Geraint Thomas har blikket rettet mot å forsvare den gule ledertrøyen i Tour de France. Han spår tøff konkurranse, blant annet fra lagkamerat Chris Froome som jakter sin femte trøye.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Geraint Thomas har blikket rettet mot å forsvare den gule ledertrøyen i Tour de France. Han spår tøff konkurranse, blant annet fra lagkamerat Chris Froome som jakter sin femte trøye. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fjorårets Tour de France-vinner Geraint Thomas mener han står overfor en tøff utfordring når han i juli skal forsvare den gule trøyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

33-åringen fra Wales vant fjorårets utgave med halvannet minutt ned til nederlandske Tom Dumoulin. Lagkamerat Chris Froome ble tredje.

I år sykler de to britene for Team Ineos, etter at det britiske medieselskapet Sky besluttet å trekke jeg ut som sponsor foran årets sesong.

– Alle rytterne forbedrer seg. Konkurransen er definitivt tøffere i år, sier Thomas til nyhetsbyrået AFP.

Respekt for konkurrentene

Waliseren forteller at han er trofast til filosofien sin, om å gjøre det beste han kan selv.

– Jeg kan ikke påvirke hvordan Tom Dumoulin gjør det, eller Yates, Richie Porte og Jumbo-Visma med Steven Kruijswijk og Tom Roglic, sier rytteren som har en tredjeplass i Tour of Romandie som årets høydepunkt så langt.

På tampen av fjoråret stakk han i tillegg av med den prestisjetunge prisen BBC Sports Personality of the Year, foran F1-stjernen Lewis Hamilton og fotballstjernen Harry Kane. Til tross for at Kane fikk gullstøvelen og scoret seks mål i VM måtte han bite i gresset.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Starter i Brussel

For Thomas betydde prisen og anerkjennelsen mye.

– Det var en fantastisk kveld. Spesielt å slå Harry Kane med tanke på hvordan England gjorde det i VM i Russland, sier han.

Tour de France starter 6. juli i belgiske Brussel og varer fram til 28 juli. Team Ineos stiller til start med både Geraint Thomas og Chris Froome, sistnevnte jakter sin femte gule trøye.

Kristoffer Halvorsen, som vant siste etappe i Tour of Norway sist helg, er imidlertid ikke forespeilet en plass på laget, uttalte sportsdirektør Gabriel Rasch til TV 2 etter rittet.