Trump sier Jeremy Hunt ville blitt en god statsminister

Utenriksminister Jeremy Hunt blir omtalt i rosende ordlag av USAs president Donald Trump,
Utenriksminister Jeremy Hunt blir omtalt i rosende ordlag av USAs president Donald Trump, Foto: Isabel Infantes / AFP

USAs president Donald Trump, som tidligere har gått ut med støtte til Boris Johnson som ny partileder hos de konservative, roser utenriksminister Jeremy Hunt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump gikk ut med støtte til Boris Johnson i partilederkampen i det konservative partiet i Storbritannia før sitt tre dager lange statsbesøk.

Tirsdag skrev BBC og andre medier at Trump ønsker å møte miljøminister Michael Gove, som har utfordret Johnson i lederkampen. En kilde tett på Gove uttalte til AP at ingenting er avgjort, men sa at Gove skal ha svart ja på spørsmål fra Trump-leiren om han er tilgjengelig for å møtes.

Tirsdag sier imidlertid Trump at han tror utenriksminister Hunt vil bli en god statsminister.

Hunt møtte Trump da presidenten landet i London mandag. De to skal ifølge britiske medier ha snakket sammen på telefonen på tirsdag.

Da Trump ble spurt om hvem som burde overta etter Theresa May, som går av på fredag, sa han at han kjenner både Hunt og Johnson, to av favorittene i lederkampen. Han fastslo at begge ville gjort en god jobb.

Samtidig sier Trump at han ikke kjenner Gove.

Det er ventet at tolv av Mays partifeller skal kjempe om ledervervet.

De 313 konservative representantene i Underhuset i Parlamentet skal stemme og etterhvert lande på to lederkandidater. Det siste steget er at de 125.000 partimedlemmene skal stemme over hvem som skal bli ny leder.

Brexit vil bli det sentrale spørsmålet i lederstriden, som ventes å bli avgjort først i juli.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden