Ødegaard ønsker tidlig avklaring rundt eventuelt utlån

Martin Ødegaard under et av mange intervjuer under pressetreff før landskampene mot Romania og Færøyene.
Martin Ødegaard under et av mange intervjuer under pressetreff før landskampene mot Romania og Færøyene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Martin Ødegaard er klar på at han vil unngå en reprise av sommeropplegget med Real Madrid fra i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20-åringen spiller landskamper for Norge mot Romania (fredag) og Færøyene (mandag) i dagene som kommer. Så kommer situasjonen med Real trolig opp rett etter det.

– De (Real Madrid) starter oppkjøringen et sted mellom 5. og 10. juli. Jeg håper jo å få en avklaring på ting før det. Jeg ønsker ikke samme situasjon som i fjor, der jeg var med på pre-season (sesongoppkjøringen) med Real og så kom til en ny klubb i midten av august, sier Ødegaard til NTB.

Ødegaard kan havne i Ajax på et utlån for 2019-20-sesongen. Det har vært kontakt mellom spilleren og Amsterdam-klubben. Det skal også være klar interesse fra Leverkusen i Tyskland.

Signalene fra Real Madrid har også vært positive rundt Ødegaard de siste månedene. Klubbpresident Florentino Pérez gikk nylig ut å sa at Ødegaard ville bli en stjerne i Real om ikke mange år.

Nordmannen har en kontrakt som løper til sommeren 2021.

– Det har vi ikke diskutert så nøye ennå. Jeg vet at agenten min er i kontakt med dem, og at de styrer disse tingene. Det kan nok bli vanskelig å gå på lån over flere år om man ikke forlenger kontrakten, sier Ødegaard på spørsmålet om «en utvidet avtale med Real er interessant».

Han var utlånt vel et halvår i Heerenveen. Så fulgte en sesong i Vitesse. Der har Ødegaard gjort svært god reklame for seg selv med flere scoringer og målgivende pasninger.

Personvernpolicy