St. Louis Blues slo tilbake i NHL-sluttspillet

St. Louis Blues Brayden Schenn (midten) feirer scoring sammen med Jaden Schwartz og Ryan O'Reilly mandag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

St. Louis Blues tok revansje og sikret seg en 4-2-seier hjemme mot Boston Bruins i den fjerde finalekampen i Stanley Cup mandag.

Det sto 2-1 til Bruins sammenlagt etter at de knuste St. Louis Blues 7-2 lørdag. Mandag fikk imidlertid Blues revansje da de møttes på deres hjemmebane.

Før det gjenstår tre kamper i NHL-sluttspillet, står det 2-2 sammenlagt mellom lagene.

Det var St. Louis Blues som satte det første støtet i finalekampen på Enterprise Center mandag. Få sekunder etter at pucken ble droppet får Ryan O'Reilly den servert like ved mål, går bak nettet og setter kampens første scoring etter kun 43 sekunder.

Utligner

St. Louis beholder ledelsen en liten stund, men om lag 12 minutter senere får bortelaget en sjanse. Zdeno Chara slår pucken foran mål og der sto Charlie Coyle som utligner til 1-1. Om lag fem minutter før første pauseprat kommer det nok en nettkjenning av St. Louis, denne gang av Vladimir Tarasenko som tar returen etter at lagkameraten Alex Pietrangelo bommet. Til første pause sto det dermed 2-1 til hjemmelaget.

Overtaket varte ikke lenge, for tolv minutter ut i andre periode utlignet Bruins til 2-2. Denne gang var det Brandon Carlo som satte pucken i mål, etter en redning fra keeperen. Målet ble Bruins siste mål i kampen.

Scoret på åpent mål

I tredje periode leverer Blues to scoringer og sikrer seg dermed en klar seier i kampen. Hjemmelagets tredje scoring kom etter drøye 10 minutter, med nok en scoring fra O'Reilly, som tar en retur etter bom på mål. Åtte minutter senere setter Bruins alle spillerne mot mål, men forsøket lyktes ikke. Blues' Brayden Schenn får tak i pucken og setter dermed lett en nettkjenning i åpent mål fra andre banehalvdel til stillingen 4-2.

Seieren var trolig til den canadiske hockeylegenden Wayne Gretzky begeistring, som selv spilte for Blues på 90-tallet. Han fulgte kampen fra tribunen, ifølge Blues.

Den femte kampen i sluttspillet er torsdag.