Carlsen på vinnersporet etter tung start på hjemmebane

Magnus Carlsen i aksjon under lynsjakken som innleder Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Magnus Carlsen i aksjon under lynsjakken som innleder Norway Chess. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: NTB scanpix

Magnus Carlsen åpnet lynsjakkturneringen som innleder Norway Chess med tap for armenske Levon Aronian mandag. Deretter kom han på offensiven.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carlsen spilte aggressivt med svarte brikker, men endte raskt på defensiven mot Aronian. Armeneren tok vare på overtaket han skaffet seg, og tvang til slutt Carlsen til å erkjenne nederlaget.

I parti nummer to mot kinesiske Ding Liren var Carlsen igjen på defensiven, men reddet remis. Deretter kom den første seieren mot den kinesiske Norway Chess-debutanten Yu Yangyi.

Seier ble det også mot Vishy Anand og Shakhrijar Mamedjarov i parti nummer fire og seks, men det måtte en liten redningsaksjon til for å få remis mot nederlandske Wesley So i det femte.

Totalt skal det spilles ni partier i lynsjakk i Stavanger mandag. Tirsdag fortsetter turneringen med partier i langsjakk.

Favoritt

For Magnus Carlsen står blant annet førsteplassen på verdensrankingen i lynsjakk på spill mandag. Franske Maxime Vachier-Lagrave overtok den da han vant sine tre første parti i Stavanger mandag, men Carlsen har muligheten til å slå tilbake.

Den norske verdensmesteren har vært i kjempeform så langt i 2019 og må finne seg i å være stor favoritt foran turneringen på hjemmebane. I Stavanger jakter han også på sin egen ratingverdensrekord.

Carlsens gamle bestenotering fra 2014 lyder på 2882. Ved inngangen til Norway Chess står verdensmesteren fra Lommedalen bokført med 2875.

Med full uttelling i Stavanger kan han ikke bare overgå egen rekord, men også bryte 2900-drømmegrensen.

Store penger

Vinneren av Norway Chess får 75.000 euro, rundt 730.000 norske kroner.

Verdens aller beste sjakkspillere er samlet i Stavanger. Regjerende Norway Chess-mester Fabiano Caruana følger nærmest Carlsen på verdensrankingen og er naturlig nok også blant forhåndsfavorittene.

Norway Chess arrangeres for sjuende gang.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden