Djokovic brøt barriere i Roland-Garros

Serbias Novak Djokovic har klart det ingen andre mannlige tennisspillere har klart tidligere, å spille kvartfinale i Roland-Garros i ti år på rad. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
Serbias Novak Djokovic har klart det ingen andre mannlige tennisspillere har klart tidligere, å spille kvartfinale i Roland-Garros i ti år på rad. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Verdensener Novak Djokovic er den første mannlige tennisspiller som er klar for kvartfinalen i ti år på rad i Roland-Garros-turneringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv ikke den ukronede gruskongen Rafael Nadal har klart det.

Serberen tok seg greit videre med 6-3, 6-2, 6–2 over tyske Jan-Lennard Struff. Djokovic trengte kun å redde en breakball imot i kampen, og sto for hele 31 rene vinnerslag og bare tolv upressede feil.

Djokovic jakter sin fjerde strake Grand Slam-tittel og sin annen seier på Roland-Garros-grusen. Hans eneste tittel fra Paris kommer fra 2016. Formiddagens kamper ble spilt under tunge forhold der regnet gjorde banene lite innbydende.

– Det var vanskelig med regnet, men slik er det i Paris. Jeg er svært fornøyd med serven min og håper å fortsette med det, sa Djokovic.

Djokovic har ennå til gode å tape et sett på sine fire kamper, men har heller ennå ikke møtt en toppseedet spiller.

I kvartfinalen møter han vinneren av oppgjøret mellom femteseedede Alexander Zverev fra Tyskland og italienske Fabio Fognini. Sistnevnte er seedet som nummer ni i turneringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden