UEFA tar i bruk VAR i nasjonsligasluttspillet

Dommer Damir Skomina tok i bruk VAR under helgens finale i mesterligaen.
Dommer Damir Skomina tok i bruk VAR under helgens finale i mesterligaen. Foto: Felipe Dana / AP

Videodømmingsverktøyet var gjør sin inntreden i UEFAs nasjonsliga når sluttspillet avgjøres denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser Det europeiske fotballforbundet (UEFA) i en pressemelding. Forbundet uttaler at det har sett gode resultater av VAR-bruk i sluttspillet i mesterligaen og europaligaen, og at det er derfor vil bruke det også i nasjonsligaen.

Portugal og Sveits møtes i den første semifinalen onsdag denne uken, mens Nederland og England møtes dagen etter. Landslagssjefene i de fire nasjonene er glade for at dommerne får en hjelpende hånd av VAR.

– Jeg mener at bruken av VAR i Nations League er et skritt framover for alle som elsker fotball og fair play. VAR er et fantastisk verktøy for alle dommere, spillere og trenere, og det burde brukes i alle UEFAs konkurranser, sier Portugal-trener Fernando Santos.

Søndag spilles kamp om 3.-plass og finale i nasjonsligaen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden