Carlsen klar for Norway Chess

Magnus Carlsen er klar for Norway Chess de neste 12 dagene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Magnus Carlsen er klar for Norway Chess de neste 12 dagene. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Magnus Carlsen skal kjempe om seieren i Norway Chess, som starter mandag. I Stavanger møter 28-åringen knalltøff motstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For både Carlsen, Fabiano Caruana, Ding Liren og Maxime Vachier-Lagrave, som ligger som nummer en, to, tre og fire på verdensrankingen til World Chess Federation, deltar i Norway Chess. Turneringen spilles i Stavanger og starter mandag, med avslutning lørdag 15. juni.

Carlsen har vist at formen er i anmarsj. I København i mai spilte han mot 24 sjakkspillere samtidig, før han spilte to hurtigsjakkpartier mot det danske stortalentet Jonas Buhl Bjerre.

– Jeg vant 26 av 26 partier. Så jeg er veldig, veldig fornøyd, uttalte Carlsen i ettertid, ifølge Stavanger Aftenblad.

Vunnet fire turneringer

Han har så langt i år vunnet turneringer i Nederland, Aserbajdsjan, Tyskland, Elfenbenskysten og Skottland. 28-åringen fra Lommedalen er storfavoritt til å vinne på hjemmebane, som han gjorde i 2016.

– Jeg er veldig optimistisk. Men Norway Chess har alltid vært vanskelig for meg. Og det gikk forferdelig dårlig (7. plass) i 2015 da jeg kom inn i turneringen med tilsvarende høy rating og var stor favoritt. Jeg vet inderlig godt at jeg ikke kan ta noe for gitt. Jeg må være helt på topp, sier han til TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinneren av Norway Chess får 75.000 euro, rundt 730.000 norske kroner. Gründer og styreleder Kjell Madland i Norway Chess ser ikke bort fra at 50 millioner mennesker vil få med seg turneringen.

Søkt om sjakk-VM

– Norway Chess -turneringen er sett på som den sterkeste og mest innovative turneringen i verden, så den har høy status, sier Madland til Stavanger Aftenblad.

Norge har allerede søkt om sjakk-VM i 2020 og Stavanger er valgt som arrangørby. Hvem som får arrangementet, avgjøres i august.

– Vi vil svært gjerne ha dette mesterskapet, og får vi nok sponsorer, så sender vi søknaden. Vi skal gjøre det vi kan for å få VM 2020 til Stavanger, sier Madland.