Neymar om voldtektsanklagene: – Et forsøk på utpressing

Neymar er anklaget for å ha voldtatt en kvinne i Paris i mai, ifølge flere medier. Spilleren nekter for anklagene. Foto: AP / NTB scanpix
Neymar er anklaget for å ha voldtatt en kvinne i Paris i mai, ifølge flere medier. Spilleren nekter for anklagene. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En kvinne har anmeldt den brasilianske fotballstjernen Neymar for voldtekt. Spilleren nekter for anklagene og hevder det dreier seg om forsøk på utpressing.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse sier representanter for PSG-spilleren at han helt og holdent tilbakeviser anklagene, og at det i stedet dreier seg om et utpressingsforsøk. Bevis for dette skal overleveres politiet i løpet av kort tid, heter det i uttalelsen.

Neymar publiserte også en uttalelse på Instagram der han avviser anklagene.

Nyhetsbyrået Reuters har sett en politirapport fra politiet i São Paulo hvor en kvinne anklager Neymar for å ha voldtatt henne. Voldtekten skjedde angivelig 15. mai i Frankrikes hovedstad, og kvinnen anmeldte ham i ettertid, ifølge nettstedet Esporte UOL. De melder også at de skal ha møttes gjennom Instagram.

Neymars far, Neymar Sr., sier i et intervju med en lokal TV-stasjon at dersom saken ikke blir oppklart og at sannheten ikke kommer fram, kommer de til å vise WhatsApp-meldingene og samtalen sønnen hadde med kvinnen «fordi det er tydelig at dette var en felle».

Han legger til at situasjonen er vanskelig.

Les også: Neymar anklages for voldtekt

Ifølge anmeldelsen, som Reuters har sett, skal kvinnen ha fått kontakt med Neymar på Instagram, og de skal ha bestemt seg for å møtes på et hotell i Paris. Ifølge kvinnen skal Neymar ha vært «åpenbart beruset», blitt aggressiv og senere voldtatt henne. To dager senere reiste hun tilbake til Brasil uten å ha anmeldt saken til politiet, ettersom hun var rystet og redd.

Neymars klubb Paris St. Germain, har ikke kommentert anklagene.

Neymar er i disse dager med det brasilianske landslaget å gjør de siste forberedelser til Copa America, der Brasil møter Bolivia sin første kamp 14. juni.

Les også: Neymar avsatt som kaptein på Brasils landslag

Personvernpolicy