Mol og Sørum til semifinale i Ostrava

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum jakter sin tredje strake seier i en firestjernersturnering. Lørdag ble de klare for semifinale i Ostrava.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdensenerne tok seg videre etter to strake sett i kvartfinalen mot tyske Julius Thole og Clemens Wickler i den tsjekkiske sanden.

I semifinalen i firestjernersturneringen venter russerne Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij. De er, i likhet med tyskerne, ranket som nummer elleve i verden. Kampen spilles søndag, og nordmennene må belage seg på tøff motstand.

De norske gutta har vunnet begge firestjernersturneringene de har deltatt i denne sesongen, men også russerne har vist styrke. De står også med to seirer i firestjernersturneringer i år.

I lørdagens kvartfinale mot Thole og Wickler tok nordmennene initiativet fra start og holdt ledelsen inn til seier 21-18 i det første settet. I det andre ble det umiddelbart tyngre for den norske duoen. Tyskerne tok ledelsen, men Mol og Sørum løftet seg og snudde til seier med 21-17.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dermed er de på god vei mot sin tredje strake triumf. Turneringen avsluttes med semifinaler og finale søndag.

Tidligere lørdag slo Mol og Sørum canadiske Sam Pedlow og Sam Schachter i to strake sett i åttedelsfinalen. Dit tok de seg med to seirer i gruppespillet tidligere i uka. Tirsdag denne uken kom for øvrig beskjeden om at nordmennene topper seedingen til VM i Hamburg i juli.