VM-vert Frankrike vant generalprøven

Valerie Gauvin gratuleres med scoring i Frankrikes 2-1-seier over Kina fredag. Det var VM-vertens siste kamp før mesterskapet på hjemmebane. Foto: Thibault Camus, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Vertslandet Frankrike slo Kina 2-1 i sin generalprøve før fotball-VM kvinner. Valérie Gauvin og Kadidiatou Diani scoret for Norges grupperival.

«Les Bleues» tok sin femte seier på rad og den 10. på 11 landskamper denne sesongen. Siden mars er Uruguay, Danmark, Japan, Thailand og Kina slått.

De tre siste kampene er spilt mot asiatiske lag, som forberedelse til VMs åpningskamp mot Sør-Korea kommende fredag på et utsolgt Parc des Princes i Paris. Norge er neste motstander, i et nytt utsolgt oppgjør i Nice onsdag 12. juni.

Frankrike dominerte stort mot Kina, men måtte nøye seg med en knepen seier. Gauvine scoret ledermålet etter en halv time, men Wang Shanshan scoret et overraskende utligningsmål i det 52. minutt.

Seks minutter senere ble Diani matchvinner etter å ha driblet flere motspillere før hun scoret.