Milan-topp ønsker klubblegenden Maldini som redningsmann

Milan klarte heller ikke denne sesongen å løse mesterligabillett.
Milan klarte heller ikke denne sesongen å løse mesterligabillett. Foto: Matteo Bazzi / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Milan-ikonet Paolo Maldini kan få en ny og sentral rolle når klubben skal løftes tilbake i toppen av italiensk og europeisk fotball.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med den italienske storavisen Gazzetta dello Sport onsdag røper Milan-direktør Ivan Gazidis at han ønsker seg Maldini i rollen som teknisk direktør.

Brasilianske Leonardo gikk av som klubbens sportsdirektør tirsdag. Heller ikke trener Gennaro Gattuso fortsetter. Samtidig kommer det rapporter om økonomisk kutt i klubben.

Søndag måtte Milan i tillegg se plassen i neste sesongs mesterliga glippe. Serieavslutningen i Serie A endte med at Milan var poenget bak byrival Inter i kampen om den viktige fjerdeplassen.

Nå håper klubbdirektøren at Maldini (50) kan hjelpe klubben tilbake mot toppen.

– Jeg ønsker ham som teknisk direktør. Jeg beundrer ham veldig, og han representerer verdiene og kulturen til denne klubben, sier Gazidis til Gazzetta dello Sport.

– Jeg vil veldig gjerne at Paolo blir hos oss og hjelper meg med den store utfordringen i en stadig viktigere og mer sentral rolle. Han er ideell med tanke på å styre det tekniske området, tilføyer han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han røper samtidig at Maldini skal ha bedt om tid til å tenke på om han har motivasjon og energi til å gå løs på jobben han er forespeilet.

Mye tyder på at forsvarslegenden også får en sentral rolle i arbeidet med å finne en erstatter for trener Gattuso.

Maldini avsluttet sin aktive karriere i 2009 etter 24 innholdsrike sesonger. Sju Serie A-titler og fem mesterligatriumfer ble fasiten. I tillegg endte han opp med å spille 902 kamper for Milan. Ingen har flere.

I august i fjor ble han ansatt som klubbens direktør for sportslig strategi og utvikling.