Rekordpott i US Womens Open

Golfspiller Suzann Pettersen endte på delt andreplass i golfturneringen US Women's Open i 2010. I år er amatørspiller Karoline Stormoen eneste norske i konkurransen som frister med rekordhøye 8,7 millioner dollar i førstepremie. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Golfspiller Suzann Pettersen endte på delt andreplass i golfturneringen US Women's Open i 2010. I år er amatørspiller Karoline Stormoen eneste norske i konkurransen som frister med rekordhøye 8,7 millioner dollar i førstepremie. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinneren av golfturneringen US Womens Open får den største pengepremien som noensinne er gitt i en kvinneturnering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Turneringen starter i Charleston i USA torsdag og varer til mandag. Det norske golftalentet Karoline Stormo (20) er eneste norske spiller som er kvalifisert til konkurransen.

Arrangøren, Den Amerikanske Golfunion, opplyste tirsdag at de har økt premiepotten i turneringen og utlover 8,7 millioner kroner, 1 million dollar, til vinneren av turneringen. Dette er ny rekord for en kvinneturnering.

– Dette er fantastiske nyheter. Jeg tenker dette er velfortjent for golf er en voksende sport. Spillerne er veldig glade over nyheten om premieøkningen og forhåpentligvis vil bare bli bedre, sier proffspilleren Lexi Thompson til nyhetsbyrået AFP.

Karoline Stormo er nå tidenes beste norske kvinne på rankingen for amatører. Suzann «Tutta» Pettersen, som i fjor fikk barn, endte på delt andreplass i samme turnering i 2010.