Ødegaard klar for avskjed: – Det blir spesielt

Martin Ødegaard tar avskjed med Vitesse.
Martin Ødegaard tar avskjed med Vitesse. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin Ødegaard spiller tirsdag sin siste kamp for Vitesse. – Jeg har hatt en fantastisk tid her. Synd den er over, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Møtet med Utrecht på hjemmebane avgjør om Vitesse får plass i europaligaen neste sesong. Den første kampen lagene imellom endte 1-1. Dermed har Ødegaard og lagkameratene de beste forutsetningene for å sikre Europa-spill.

Den norske fotballprofilen er samtidig forberedt på en emosjonell avskjed med Vitesse.

– Det blir min siste kamp i gult og svart. Den blir spesiell, sier Ødegaard til lokalavisen Omroep Gelderland.

– Jeg har hatt en fantastisk tid her, og det er synd at den nå er over. Det har vært et godt år for meg, og klarer vi å vinne europaligakvalifiseringen, har det også vært et bra år for laget, tilføyer han.

På årets lag

Ødegaard har vært på utlån i Vitesse fra Real Madrid denne sesongen. Han har imponert kolossalt og fikk plass på årets lag i den nederlandske æresdivisjonen.

– Jeg kommer virkelig til å savne laget, støtteapparatet og folkene i denne klubben. De har vært fantastiske mot meg denne sesongen, sier 20-åringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aller helst vil han takke for seg med et smell tirsdag.

– Jeg håper jeg kan gi dem et siste show. Det fortjener de, sier Ødegaard.

Hva framtiden bringer fotballmessig, er det ingen som foreløpig vet. I første omgang vender nordmannen tilbake til Real Madrid. Hvilke planer den spanske storklubben har for ham, gjenstår å se.

Hyllet av presidenten

Mandag var Real-president Florentino Pérez gjest i radioprogrammet El Transistor i Spania. Der snakket han varmt om Ødegaard.

– Martin Ødegaard kom til oss som 16-åring. Nå er han 20. Han er blant de to-tre beste spillerne i Nederland. Om to eller tre år vil han være blant stjernene i Real Madrid, sa han.

Ødegaard selv har vært klar på at han ønsker seg spilletid neste sesong. Spørsmålet er om det er forenlig med å være i Zinedine Zidanes spillerstall i Real Madrid.