Boston Bruins seiersflyt fortsetter, tok første stikk i NHL-finalen

Boston Bruins-keeper Tuukka Rask (til venstre) og Charlie McAvoy etter 4-2-seieren over St. Louis Blues i NHL-finalen. Foto: Michael Dwyer / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Boston Bruins snudde fra 0-2 til seier 4-2 over St. Louis Blues i den første Stanley Cup-finalen.

Det betyr at laget tok sin åttende seier på rad. Boston Bruins var det klart beste laget da de fant giret de skulle ha. De serverte 38 skudd mot 20 for motstanderen.

Fem minutter ut i 3. periode kom kampens avgjørende øyeblikk. Jordan Binnington i St. Louis-målet hadde små problemer med å stoppe langskuddet fra Zdeno Chara, men han kunne ikke holde på pucken. Etter et skuddforsøk av Noel Acciari havnet den hos Sean Kuraly som satte inn 3-2-scoringen.

Dermed var Bruins i ledelsen for første gang. Gjestene jaget utligning, men i stedet satte Brad Marchands inn 4-2 i tomt bur.

– Vi hadde et mål om å heve spillet vårt, og med den svake innledningen vi hadde i dag var ikke det så vanskelig, sa hjemmelagets Sean Kuraly.

Også den neste kampen i best av sju-serien spilles i Boston. Det skjer natt til torsdag norsk tid.

Boston Bruins gikk inn til finaleserien med et klart psykologisk overtak. St. Louis Blues har vært i tre finaler tidligere (1968, 1969 og 1970), og alle gangene endte det med fire strake tap.